Roy van Krieken Roy van Krieken
13/06/2023 12:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2023 12:45

Cruciale documenten in Ripple rechtszaak vrijgegeven, XRP stijgt op

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gana popularidad entre los criptoinversores

Foto: rafapress/Shutterstock

De beruchte rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al bijna drie jaar aan de gang, en nog altijd is er geen concreet einde in zicht. Al langere tijd werden de zogeheten Hinman documenten als belangrijk sleutelstuk in de zaak gezien, en deze zijn vandaag vrijgegeven. Betekent dit dat de zaak eindelijk afgerond kan gaan worden? En wat betekenen de documenten voor de succeskans van Ripple? De XRP koers reageert in ieder geval heftig

Ripple rechtszaak: SEC dient laatste reactie in, afronding nabij
Ripple rechtszaak: SEC dient laatste reactie in, afronding nabij

Hinman documenten

De documenten hebben betrekking tot William Hinman, de voormalige directeur van de Corporation Finance divisie bij de SEC. Hij zou jaren geleden uitspraak hebben gedaan over ethereum (ETH) en bitcoin (BTC), en of het wel of niet een security, ofwel effect, zouden zijn.

De documenten tonen het commentaar van de afdeling ‘Handel en Markten’ van de SEC op de conceptversie van Hinman’s toespraak in 2018, waarin hij dus suggereerde dat bitcoin en ether volgens hem geen effecten waren.

“We hoeven we geen noodzaak te zien om Ether, zoals het momenteel wordt aangeboden, als een effect te reguleren.”

De afdeling Handel en Markten reageerde positief op deze uitspraken van Hinman, en stelde dat het overeenkomt met wat Amerikanen verwachten van de SEC. Vooral dit stuk is cruciaal, en was tot recent nog onbekende informatie.

Al langer bestond de verwachting dat de documenten iets dergelijks zouden bevatten, maar nu is hier dus definitief de inhoud van de documenten. Het is goed nieuws voor Ripple, want het laat zien dat niet alleen Hinman van mening was dat bepaalde cryptocurrencies zeker geen securities waren, maar dat ook een hele afdeling achter dit standpunt van Hinman stond.

Het was lang wachten, maar volgens Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse zijn de documenten absoluut het wachten waard gebleken:

Advertentie

SEC in aanval op crypto

Wat de precieze implicaties van het vrijgeven van de documenten zullen zijn voor de lopende rechtszaak, is uiteraard op dit moment nog koffiedik kijken. Wel kunnen we voorzichtig stellen dat dit voor het team van Ripple zeker een positieve ontwikkeling is, en dat zien we ook aan de XRP koers, die flink is opgestegen.

Daarnaast kan het zelfs belangrijk zijn voor de bredere crypto industrie. Dit natuurlijk omdat de SEC recent vrij openlijk de aanval heeft geopend op crypto. Onder meer Binance en Coinbase werden door de toezichthouder voor de rechter gesleept omdat zij cryptocurrencies verkochten als effecten, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie