Roy van Krieken Roy van Krieken
13/01/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2022 18:04

Ripple advocaat beschuldigt SEC van opzettelijke vertraging rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple advocaat beschuldigt SEC van opzettelijke vertraging rechtszaak

Foto: Stanslavs/Shutterstock

Een van de topadvocaten uit het kamp van Ripple (XRP), Stuart Alderoty, heeft onlangs op Twitter uitgehaald naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Alderoty zou de SEC bewust de rechtszaak tussen henzelf en Ripple zo lang mogelijk proberen te vertragen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple rechtszaak

Ripple is intussen al meer dan een jaar verwikkeld in een beruchte rechtszaak met de Amerikaanse SEC. De SEC beschuldigt Ripple ervan om in het verleden securities, ofwel effecten, te hebben verkocht zonder de benodigde licenties.

Op het moment heeft Ripple goede hoop dat de rechtszaak spoedig ten einde zal komen en de rechter eindelijk een uitspraak zal doen. Alderoty haalt op op Twitter echter uit naar de SEC. Hij gelooft namelijk dat de SEC helemaal niet wil dat de rechtszaak snel zal eindigen.

Gary Gensler

In de reeks van Twitterberichten reageert Alderoty op een bericht van de voorzitter van de SEC, Gary Gensler. Gensler liet weten waarom volgens hem de handhaving van regels een van de belangrijkste taken van de SEC is.

Voetbal zonder scheidsrechters zou binnen de kortste keren veranderen in een oneerlijke bezigheid volgens Gensler. Als teams zich geen zorgen hoeven te maken over straffen en handhaving van de regels gaat het mis. Hetzelfde geldt volgens Gensler voor de markten. 

Alderoty stelt dat de SEC schuldig is aan “regulatie door handhaving”. Dat zij door simpelweg het starten van een rechtszaak tegen een entiteit proberen om bepaalde markten te onder controle te houden. Dit is ook de reden waarom de SEC volgens Alderoty niet bepaald haast lijkt te maken in de rechtszaak.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, leek in november van het vorige jaar nog overtuigd dat dit jaar de rechtszaak zal eindigen. Daarnaast heeft hij goede moed dat de uitspraak van de rechter ook in het voordeel zal zijn van Ripple.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie