Erik Juffermans Erik Juffermans
15/09/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 19:00

Ripple breidt institutionele marktplaats uit, XRP ontbreekt nog steeds

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Ripple (XRP) is recent vooral in het nieuws te vinden vanwege diens rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het crypto bedrijf blijft echter aan de weg timmeren en heeft aangekondigd dat het zijn Liquidity Hub, een soort crypto marktplaats voor instellingen, uitbreidt naar Brazilië en Australië. Ook worden de stablecoins USDT en USDC aan het platform toegevoegd. Dit maakte Ripple op donderdag bekend.

Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten

Liquidity Hub van Ripple breidt uit

De Liquidity Hub van Ripple biedt bedrijven een gestroomlijnde manier om digitale activa te kopen, verkopen en vast te houden. De recente uitbreiding naar Brazilië en Australië komt na de oorspronkelijke lancering in 35 Amerikaanse staten. De uitbreiding markeert een belangrijke stap in Ripple’s streven naar wereldwijde adoptie van crypto. Liquiditeit vormt hierbij een cruciaal onderdeel.

“Het belang van liquiditeit in crypto is immens. het vormt de fundering voor alle aspecten van crypto en is cruciaal voor Ripple en voor elk ander bedrijf dat de potentie van crypto wil gebruiken voor zijn bedrijfsvoering.”

XRP ontbreekt nog steeds

Wat echter opmerkelijk is, is dat Ripple nog steeds XRP niet heeft toegevoegd aan de lijst van ondersteunde assets in Liquidity Hub. Dit ondanks het feit dat  Ripple eerst aankondigde dat XRP opgenomen zou worden zodra het de Hub officieel live zou gaan. Bij de lancering van Liquidity Hub in april ontbrak XRP echter. Dit leidde tot speculatie dat dit te maken had met de juridische strijd tussen de SEC en Ripple.

Op 14 juli kwam er een grote wending in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. De rechtbank oordeelde namelijk dat de secundaire verkoop van XRP, dus via exchanges, niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Ondanks deze uitspraak heeft Ripple nog steeds geen ondersteuning voor XRP toegevoegd in de Liquidity Hub. Dit heeft geleid tot onrust onder Ripple voorstanders en sommigen vragen zich af waarom Ripple XRP blijft negeren in Liquidity Hub.

Yassin Mobarak, oprichter van Dizer Capital, speculeert dat Ripple mogelijk zijn focus op XRP voor grensoverschrijdende betalingen verlegt naar nieuwe toepassingen, zoals central bank digital currencies (CBDC’s) en institutionele bewaring van crypto assets.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie