Ivo Melchers Ivo Melchers
19/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2023 06:00

Ripple CEO: ”strijd met SEC stopt niet na XRP rechtszaak”

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP investeerders spannen rechtszaak aan tegen Coinbase

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

De Ripple (XRP) community zit al geruime tijd in spanning te wachten op het eindoordeel in de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak droeg altijd al een belangrijke waarde voor de gehele crypto industrie, maar inmiddels houden veel meer investeerders de handen op elkaar voor een positieve uitkomst voor Ripple. Wanneer het boek tussen Ripple en de SEC precies gesloten wordt is niet duidelijk, maar de strijdbijl met de toezichthouder zal in ieder geval niet begraven worden na afloop.

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend” over XRP verkoop
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Kritiek Ripple op SEC

Sinds de start van het jaar is de SEC al op oorlogspad en sleept het de ene na de andere crypto exchange voor de rechter. Recentelijk is het jachtseizoen tot een hoger niveau getild door zowel Binance als Coinbase aan te klagen voor het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Ripple was eind 2020 al het doelwit van de SEC dat beweert dat het zijn XRP-tokens als effecten heeft uitgegeven zonder hiervoor de juiste vergunningen te bezitten.

Nadat vorige week de beruchte Hinman documenten werden ontzegeld als onderdeel van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC, publiceerde Ripple CEO Brad Garlinghouse een video op Twitter waarin hij onder andere zijn frustratie over de SEC uitte.

In de video beschreef Garlinghouse de acties van de SEC als een duidelijk geval van ‘’kwade trouw, duidelijk en eenvoudig’’.

Hij legde uit dat voordat de rechtszaak werd aangespannen, hij elke vraag van de SEC had beantwoord en dat hem nooit werd gesuggereerd dat XRP een effect zou zijn. Garlinghouse is dan ook van mening dat de Amerikaanse toezichthouder op zoek is om innovatie en de crypto-industrie in het land te doden.

Advertentie

Crypto industrie moet samenkomen

Het hoofd van Ripple benadrukte tevens dat de industrie de handen ineen moet slaan aangezien de SEC in de toekomst actie kan ondernemen tegen meer crypto-bedrijven. Hij zei het volgende:

‘’Uiteindelijk, nu onze rechtszaak ten einde loopt, is het voor zoveel anderen nog maar net begonnen, dus de strijd om duidelijkheid moet doorgaan.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie