Simon Bosch Simon Bosch
17/01/2024 20:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 19:18

Ripple-CEO verwacht nu ook andere crypto ETF’s na Bitcoin goedkeuring

Bitcoin-BTC XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Vorige week kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) na meer dan een half jaar wachten toch 11 spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goed. De markt reageerde direct erg uitgelaten, en de gloednieuwe Exchange Traded Funds waren meteen behoorlijk in trek. Volgens Ripple-CEO Brad Garlinghouse is het hek van de dam. Hij denkt dat er meer goedgekeurd zullen worden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

SEC nog steeds niet blij met bitcoin: Ripple CEO

Garlinghouse was te gast bij CNBC op de conferentie van het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse plaatsje Davos. Hier wordt besproken wat bedrijven en overheden grote ontwikkelingen vinden en wat ze willen veranderen. Dit jaar staan vooral AI, geopolitieke onrust, de toekomst van werk en het klimaat centraal. Ook crypto en blockchain hebben hier raakvlakken mee, daarom was Ripple-CEO Brad Garlinghouse te gast bij de organisatie.

De presentator beschrijft dat de SEC de eerste spot-ETF’s heeft goedgekeurd voor bitcoin, maar dat SEC-topman Gary Gensler tegelijkertijd helemaal geen fan is van de coin en van crypto in het algemeen. Hij waarschuwde eerst dat verschillende belangrijke crypto-bedrijven in het verleden failliet zijn gegaan, en sommige cryptocurrencies zijn hun waarde verloren. Zelfs na de goedkeuring van de ETF’s verkondigde Gensler dat de ETF’s geen goedkeuring zijn van bitcoin zelf.

Ook is het geen geheim dat Gensler tegelijkertijd vindt dat praktisch alle altcoins aan de effectenwetgeving moeten voldoen. Toch heeft de Amerikaanse beleidsmaker de eerste spot-ETF’s nu goedgekeurd, merkt de presentator op.

Advertentie

Ripple baas verwacht komst meer crypto-ETF’s

Garlinghouse heeft sinds de omslag echter weinig veranderd aan zijn mening over Gensler. Hij denkt dat de SEC-topman niet handelt in het belang van de burger en de economische groei. Toch denkt hij dat de komst van meer beursfondsen voor cryptocurrencies in het algemeen gegarandeerd is. Hij durft er geen deadline op te zetten, en ook geeft hij niet de garantie dat Ripple’s eigen XRP ook een ETF krijgt:

Het trieste is dat we [bitcoin spot-ETF’s] hebben omdat een Amerikaanse rechter heeft gezegd dat [de SEC] arbitrair en onvoorspelbaar oordeelt. Het zou jammer zijn als elke ETF [het lange proces van de afgelopen ETF-aanvragen moet doorstaan], maar dat is misschien vereist.”

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Advertentie