Simon Bosch Simon Bosch
16/01/2024 12:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 10:55

Crypto en AI besproken op World Economic Forum event

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto en AI besproken op World Economic Forum event

Foto: Drop of Light/Shutterstock

Aan het begin van elk jaar houdt het World Economic Forum (WEF) een conferentie in het Zwitserse Davos. Elk jaar heeft deze vijfdaagse conferentie een thema, en die van dit jaar is onder meer gericht op twee grote trends van 2023: crypto en artificial intelligence (AI).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

AI belangrijk onderwerp op WEF conferentie

Het World Economic Forum probeert naar eigen zeggen de publieke en private sector bij elkaar te brengen. Daarom gaan niet alleen bedrijven naar de conferentie, maar ook overheden. Zo gaat een delegatie van het Nederlandse kabinet ook naar het Zwitserse stadje.

Het hoofdthema van dit jaar is het ‘herbouwen van vertrouwen’. Dit is weer opgedeeld in vier losse thema’s; veiligheid en samenwerking in een verdeelde wereld, (economische) groei en banen, het klimaat en kunstmatige intelligentie. Laatstgenoemde was vorig jaar bron van enorme hype.

Zo werd vorig jaar OpenAI’s ChatGPT gemeengoed. Eind vorig jaar ging het nieuws dat OpenAI hoopt 100 miljard dollar waard te worden. Op de top bespreken overheden en bedrijven hoe AI gereguleerd moet worden en hoe de sector andere technologieën zal omarmen. Verder zal een panel dieper ingaan op de vraag of AI de toekomst inderdaad gelijkwaardiger zal maken, of juist niet.

Advertentie

Crypto en blockchain

Ook crypto en blockchain zijn belangrijke onderwerpen. Op dinsdag volgt een gesprek over het ‘tokenizen’ van traditionele activa. Bekende gasten zijn Denelle Dixon, CEO van de Stellar Development Foundation en Jeremy Allaire van stablecoin-uitgever Circle.

Ook Lieve Mostrey, CEO van het enorme Europese clearinghouse Euroclear, is van de partij. Activa op de blockchain zetten ligt nu dus ook in het vizier van traditionele finance-giganten.

Een tweede gesprek getiteld ‘finnovation’ zal gaan over algemene ontwikkelingen in de financiële wereld. Afrika zal bijvoorbeeld een belangrijk onderwerp zijn. Dankzij het digitale tijdperk wordt de financiële wereld ook in Afrika actiever. Ook AI komt opnieuw aan bod.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie