Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2022 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2022 11:40

Ripple wordt partner van de Digital Euro Association

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

 

Het lijkt erop dat de digitale euro steeds een stapje dichterbij komt. De Europese Commissie kondigde namelijk onlangs aan dat er voor 2023 een wetsvoorstel voor een central bank digital currency (CBDC) zal verschijnen. Inmiddels weten we ook dat Ripple (XRP) zal samenwerken met de Digital Euro Association (DEA) om kennis te leveren over het opzetten van deze digitale euro.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple en de DEA

De DEA is een denktank dat door middel van onderzoek doen zoveel mogelijk kennis probeert te vergaren over digitale valuta zoals stablecoins en CBDC’s om in de toekomst een duidelijk advies te geven aan de Europese Commissie. De focus van de organisatie ligt duidelijk bij de digitale euro. Belangrijk om te realiseren is dat de DEA onafhankelijk van de Europese Commissie opereert.

Gisteren werd bekend dat de DEA Ripple heeft verwelkomd binnen de denktank om het vergaren van kennis te ondersteunen.

De voorzitter van de DEA had het volgende te zeggen over de partnership tussen de denktank en Ripple:

“We zijn verheugd dat we dankzij het partnerschap met Ripple de technologische expertise van de DEA-gemeenschap kunnen uitbreiden. Nu steeds meer CBDC-projecten wereldwijd een vergevorderd stadium bereiken, zal het technologische ontwerp van een CBDC in de nabije toekomst een sleutelrol spelen voor beleidsmakers, terwijl de afgelopen jaren de nadruk vooral op onderzoek lag”,

Ripple

Dit is niet bepaald de eerste keer dat Ripple zich bemoeit met het opzetten van CBDC’s. In oktober van het vorige jaar begon Ripple ook al samen te werken met de Digital Pound Foundation. Deze organisatie is vergelijkbaar met de DEA in hun functieomschrijving, maar de focus hier ligt uiteraard op de Engelse pond in plaats van de euro.

Ook hebben de overheden van Bhutan en Palua samengewerkt met Ripple voor de uitgifte van CBDC’s in deze landen. De wijze waarop de Ripple blockchain is ontworpen maakt het klaarblijkelijk aantrekkelijk voor overheden met het plan om CBDC’s te lanceren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie