Erik Juffermans Erik Juffermans
22/05/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2023 12:30

SEC document zegt dat XRP niet aan effectentest voldoet

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Advocaat John Deaton, inmiddels een bekende XRP fan, heeft onlangs een opvallende ontdekking gemaakt. Hij vond in de voetnoten van een document een merkwaardige opmerking over de status van XRP. De voetnoten verwijzen naar een e-mail correspondentie binnen de SEC en suggereren dat XRP niet aan alle eisen van een effect voldoet.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP en de Howey effectentest

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) en Ripple is al jaren bezig. Volgens de Amerikaanse financiële waakhond is XRP een ongeregistreerd security, of effect. Bedrijven in de VS mogen geen effecten uitgeven zonder toestemming van de SEC.

Het is niet helemaal duidelijk wie de voetnoot heeft geschreven, in eerste instantie werd gespeculeerd dat het om een advocaat bij de SEC zou gaan. Hij of zij lijkt niet overtuigd te zijn dat XRP voldoet aan alle criteria om bestempeld te worden als effect:

“Er zijn redelijke gronden om te concluderen dat XRP niet aan alle elementen van de Howey analyse voldoet en daarom geen ‘effect’ is in de zin van de nationale effectenwetgeving.”

Aldus de voetnoot. Deaton vraagt zich af waarom Ripple dit niet gebruikt in de rechtszaak. Hij concludeert echter dat het misschien toch niet een statement van de SEC zelf is, maar van een onafhankelijke marktparticipant. Dat is wellicht ook de reden waarom het bericht niet geredigeerd is of gebruikt wordt in de rechtszaak.

De Hinman documenten

De afgelopen week verscheen mooi nieuws voor het Ripple kamp. Rechter Analisa Torres, die zich over de zaak buigt, oordeelde dat bepaalde gevoelige documenten niet verzegeld zullen worden. Recent verzocht de SEC dit.

Het betreft de ‘Hinman documenten’, verwijzend naar de eerder genoemde William Hinman. Hij claimde onder andere in 2018 dat ethereum (ETH) geen effect is. De uitspraak van de rechter betekent dat zij de documenten in rekening zal nemen bij het formuleren van haar uiteindelijke uitspraak. Dit is op het eerste oog mooi nieuws voor Ripple. Deaton gelooft natuurlijk in een “totale overwinning” voor Ripple.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie