Roy van Krieken Roy van Krieken
02/01/2023 14:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2023 14:26

Wat wordt de uitkomst van de XRP-rechtszaak? Advocaat klaart lucht

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple houders opgelet: analisten delen zorgen XRP koers

Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Het is alweer 2023 en nog altijd is de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in volle gang. Wel lijkt het er sterk op dat we in de laatste fase van de rechtszaak zijn beland. Alle argumenten en het is aan de rechter om nu met een vonnis te komen. Toch is er ook nog een andere optie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak

Ripple werd in 2020 voor de rechter gesleept door de Amerikaanse toezichthouder omdat zij XRP tokens zouden hebben verkocht als effect zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties hadden. Ripple ontkent dit uiteraard en geeft aan dat XRP niet als effect, ofwel security, gezien kan worden.

Twee jaar lang werd er fel gediscussieerd door beide partijen om zo de rechter te overtuigen van hun gelijk. De verwachting is dan ook dat de rechter dit op relatief korte termijn zal gaan doen. Maar als beide partijen ermee instemmen is er ook nog een ander scenario mogelijk. Dat is namelijk een schikking.

Ripple-advocaat John Deaton vroeg op Twitter aan zijn volgers of zij het waarschijnlijk zouden vinden dat Ripple gaat schikken met de SEC. In dat geval zou er achter de schermen een deal worden gesloten om samen tot een acceptabele oplossing te komen, zonder dat de rechter een vonnis uitspreekt.

Ruim 18.000 mensen stemden in de poll van Deaton en een ruime meerderheid van 59,2% gelooft dat er een schikking aan zit te komen. Een minderheid van slechts 40,8% gelooft dus dat we ook daadwerkelijk het vonnis van de rechter gaan horen.

Toch geen schikking in XRP zaak?

Het is dus duidelijk dat de XRP-gemeenschap verwacht dat er geschikt zal worden, maar advocaat John Deaton denkt hier anders over. Volgens hem is de SEC, onder leiding van Gary Gensler, niet uit op een schikking en willen zij de conclusie van de rechter horen. Als dat inderdaad de positie is van de SEC komt er geen schikking. Immers, beide partijen moet het met elkaar eens zijn om dit te doen.

“Kortom, helaas denk ik dat een schikking met/Ripple niet in Gensler’s hoofd zit. Ik geloof niet dat hij gaat schikken en er publiekelijk mee instemt dat lopende en toekomstige XRP-verkopen, ook op de secundaire markt, geen effecten zijn. En Ripple zal niet schikken tenzij de SEC daarmee instemt,” 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie