Shane Kuijpers
12/03/2022 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2022 06:09

Een bioscoopkaartje kopen met shiba inu of dogecoin? AMC komt belofte na

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Een bioscoopkaartje kopen met shiba inu of dogecoin? AMC komt belofte na

Foto: Ringo Chiu / Shutterstock.com

Een bioscoopkaartje kopen met shiba inu (SHIB) of dogecoin (DOGE)? Het kan tegenwoordig. CEO van het Amerikaanse AMC Entertainment Holdings, Adam Aron, kondigde dit aan op Twitter. Betalen met shiba inu of dogecoin stond al op de planning, maar het is nu al een week eerder mogelijk dan verwacht. Sinds gisteren zijn dogecoin en shiba inu te gebruiken voor online aankopen bij AMC.

Eind februari trok Aron al naar Twitter met de mededeling dat AMC shiba inu en dogecoin zou gaan accepteren:

“Dit zou de cryptocurrency fans onder u kunnen opwekken. AMC IT zegt dat BitPay live zal zijn voor AMC online betalingen op onze website rond 19 maart, en live op onze mobiele apps rond 16 april. Mogelijk een paar dagen eerder. BitPay, en dus binnenkort AMC, accepteert dogecoin en shiba inu.”

AMC en BitPay lopen met hun plannen nu dus ruim een week voor op schema. Dit is overigens zeker niet de eerste keer dat de grootste bioscoopketen ter wereld cryptocurrencies als betaalmiddel accepteert. In november vorig jaar werd namelijk al bekend dat gasten van AMC theatres hun kaartjes konden afrekenen met bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) en litecoin (LTC). In diezelfde periode werd ook al bekendgemaakt dat SHIB en DOGE zich in de toekomst bij dit rijtje zouden voegen. Dat moment is nu dus eindelijk aangebroken.

14,8 biljoen shiba inu tokens verdampt in 24 uur tijdens cryptocrash
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Dogecoin als betaalmiddel

Dogecoin en shiba inu zijn zogeheten ‘meme coins’ bij uitstek. Toch hebben beide cryptocurrencies wel degelijk meer gebruikerstoepassingen dan dat. Zo is dogecoin bijvoorbeeld steeds vaker te gebruiken als betaalmiddel. Vorige maand nog zorgde Elon Musk, CEO van Tesla, weer voor speculatie op Twitter. Musk kreeg de vraag of SpaceX en Starlink dogecoin als betaalmiddel zouden gaan accepteren. Elon reageerde hierop enkel met een cryptische knipoog emoji, maar de reacties uit de dogecoin community sloegen weer even op hol. Elon Musk is naast Tesla ook de CEO van SpaceX en Starlink. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie