Ivo Melchers Ivo Melchers
10/09/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2023 17:00

Shiba Inu schalingsnetwerk: het belangrijkste crypto-doel

Nieuws
Shiba Inu schalingsnetwerk: het belangrijkste crypto-doel

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen weken veel aandacht verworven binnen de crypto community. De lancering van zijn Ethereum (ETH) layer-2 netwerk Shibarium verliep namelijk niet zonder slag of stoot. Nadat het netwerk een tijdje van de wereld was, draait het inmiddels weer zonder problemen. Shibarium is een grote stap voor Shiba Inu in de strijd om het label ‘memecoin’ van zich af te schudden. Wat is echter precies het belangrijkste doel van het schalingsnetwerk? De marketingexpert van het ontwikkelaarsteam heeft dit naar buiten gebracht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoofddoel Shibarium blockchain

Lucie, de officiële marketingexpert van het Shiba Inu-ontwikkelaarsteam, heeft gisteren op X, voorheen bekend als Twitter, een boekje open gedaan over welk hoofddoel de makers van Shibarium voor ogen hadden toen ze het bouwden en lanceerden.

Lucie verklaarde dat het primaire doel van de layer-2 blockchain is om ‘’miljoenen mensen aan boord te krijgen die games zullen maken, de metaverse zullen gebruiken en zich andere dApps zullen bezighouden tegen minimale kosten’’.

SHIB staat over het algemeen bekend als een memecoin met weinig onderliggende waarde, maar Shibarium moet hier verandering in brengen. Het crypto-project wil zich distantiëren van deze term en heeft grootse plannen voor de metaverse- en gamingsector.

Shibarium is een tweede laag bovenop de Ethereum blockchain die de capaciteiten van het netwerk drastisch op moet schalen. Het moet de basislaag voor het gehele Shiba Inu-ecosysteem worden.

Succesvolle herlancering en bereikte mijlpalen voor Shiba Inu

Zoals gezegd liep de initiële lancering van Shibarium volledig in de soep. Het netwerk was enorm drukbezocht en kwam als gevolg tot stilstand. Ook kwam 2 miljoen dollar aan tokens van gebruikers vast te zitten op het netwerk. Bijna twee weken later werd Shibarium opnieuw gelanceerd en dit keer met meer succes.

Een dag na de herlancering hadden gebruikers al ruim 100.000 wallets aangemaakt en lag het totale aantal transacties al op een half miljoen. Momenteel telt het netwerk meer dan 1,1 miljoen wallets en heeft het aantal transacties de 1,7 miljoen overschreden.

De koers van SHIB heeft het echter nog altijd erg lastig. SHIB heeft uiteraard te lijden onder het bredere marktsentiment en staat momenteel meer dan 12 procent lager dan een maand terug. Tegen de huidige koers staat zelfs 82 procent van alle SHIB-adressen in het rood.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie