Kevin Schijven Kevin Schijven
24/01/2020 18:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:48

Tom Lee: 2020 moet geweldig worden voor bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tom Lee: 2020 moet geweldig worden voor bitcoin (BTC)

Thomas Lee, oprichter van Fundstrat Global Advisors, is wederom bullish over bitcoin (BTC) en verwacht een goed jaar voor de grootste cryptocurrency op de markt. Dat meldt de voormalig strateeg van JPMorgan tijdens een interview met CNBC’s Fast Money op 23 januari.


Lee zegt dat 2020 geweldig moet woerden voor bitcoin en de aankomende halving is de voornaamste reden daarvoor:

2020 zou geweldig moeten zijn voor bitcoin, want je hebt, op de eerste plaats, de halving, de block rewards (blokbeloningen) worden dan gehalveerd, en dat is een goede verandering voor het vraag en aanbod.

Aldus Lee. De volgende halving van bitcoin zou ergens in mei dit jaar moeten plaatsvinden. Zoals Lee zegt wordt dan de beloning voor het minen gehalveerd alsmede het aanbod van nieuwe bitcoins op de markt.
De meningen zijn verdeeld over wat de halving met de koers zal doen. Sommige analisten speculeren dat de prijs van BTC nieuwe hoogtes zal bereiken terwijl anderen denken dat het al in de prijs is ingecalculeerd. Het zal in ieder geval spannend worden.
Lee zegt ook dat hij denkt dat het Witte Huis de rally van vorig jaar vroegtijdig heeft beëindigd:

Ik denk dat vorig jaar het Witte Huis de bitcoin-rally heeft gedood.

Vorig jaar liet president Trump zich voor het eerst uit over cryptocurrencies en bitcoin. Hij schreef op 12 juli geen fan ervan te zijn op Twitter. Dat was inderdaad rond de tijd dat de koers van bitcoin weer omlaag ging nadat het zijn hoogtepunt rond $14.000 eind juni had bereikt. De prijs tikte op 10 juli nogmaals bijna $13.000 aan maar begon daarna aan een sterke daling.
Lee meldt dat dit geen factor in 2020 zal zijn:

Met de presidentiële verkiezingen op volle gang, zal het [bitcoin] niet in de krantenkoppen verschijnen en dat is bullish voor bitcoin. En dat geldt ook voor de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, dat is ook goed voor crypto. Dus er is veel rugwind en we zien ook veel meer interesse van onze klanten.

Bullish voorspelling zijn we inmiddels gewend van Lee. Eind vorig jaar zei hij nog samen met Brian Kelly, ook tijdens CNBC’s Fast Money, dat ze beide denken dat Tim Draper gelijk heeft en dat een prijs van maar liefst $250.000 er inzit voor bitcoin in de komende paar jaar.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie