Rico Engelbarts
11/11/2018 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2018 13:14

Twee distilleerderijen gaan middels blockchain de strijd aan met namaak whisky

Nieuws
twee_distilleerderijen_gaan_middels_blockchain_de_strijd_aan_met_namaak_whisky

Vaak wordt gedacht dat blockchain technologie puur een innovatie is voor de financiële wereld. Echter laten meerdere ontwikkelingen in de laatste maanden zien dat dit zeker niet het geval is; Eerder al kondigde IBM bijvoorbeeld haar food trust netwerk aan en bleek de luchtvaartindustrie erg enthousiast te zijn over de technologie voor haar supply chains.
Volgens het laatste nieuws springt ook de whisky-industrie aan boord van de blockchain trein. Zo hebben Fusion whisky en de Adelphi distillery samen een speciale blend genaamd The Winter Queen vervaardigd. Op zich is een blend niet bijzonder, maar in dit geval is elke fles van de exclusieve whisky geregistreerd op de blockchain. Het idee is dat klanten hiermee verzekerd zijn van de authenticiteit van drank.
De speciale blend is al eerder uitgebracht in februari van dit jaar, maar dit keer is de blend gelanceerd als speciale editie ter ere van de kroning van Elizabeth Stuart in de 17e eeuw. De whisky heeft naar eigen zeggen een rokerige finish met vleugjes van Parma Violets en Highland Toffee; droge tech meets alcoholische fijnproeverij zullen we maar zeggen. 
Eerder, in maart van dit jaar, had Fusion Whisky ook al een Australische blend uitgebracht onder de naam ‘The Brisbane’ die dezelfde distributiemethode gebruikt. Insgelijks had Adelphi ook al eerder twee edities van haar AD-drank uitgebracht op blockchain.
In een interview met BQ Live weidde Alex Bruce, master blender bij Adelphi, uit over het besluit om blockchain te gebruiken bij de tweede uitgave van The Winter Queen. Volgens Bruce is het vooral aantrekkelijk omdat kopers zo de hele ‘reis’ van de whisky zelf kunnen achterhalen, van veld to fles. De firma’s werkten samen met Arc-Net om de blockchain te ontwikkelen.
Jep, we weten wat je denkt: de zoveelste gimmick applicatie van blockchain. Echter komt namaak-whisk(e)y geregeld voor. De samenwerking tussen Fusion en Adelphi, en andere projecten zoals CaskCoin, beogen hier dus een mooie oplossing voor te vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie