Erik Juffermans Erik Juffermans
26/04/2023 04:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 04:05

Visa heeft “ambiteuze” plannen voor crypto, zoekt ontwikkelaars

Nieuws
Visa heeft

Foto: Primakov/Shutterstock

Betalingsgigant Visa heeft “ambitieuze” crypto plannen. Dat maakt het hoofd van de crypto-afdeling van Visa, Cuy Sheffield, bekend via Twitter. Hij voegt daaraan toe dat Visa op zoek is naar nieuwe ontwikkelaars. De vacatures lijken vooral gefocust te zijn op blockchain en Web3 technologie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Visa schakelt door

Visa wil al langer een grote speler worden in de crypto industrie. Volgens de betalingsdienst zelf is het perfect gepositioneerd om een brug te vormen tussen crypto en de “echte wereld”.

Visa lijkt nu grote stappen te nemen naar dit doel en is dus op zoek naar meerdere mensen met de nodige ervaring in de crypto wereld.

“We hebben een ambitieus stappenplan bij Visa en we hebben een aantal vereisten voor senior software ontwikkelaars bekend gemaakt om ons te helpen mainstream adoptie van blockchain netwerken en stablecoin betalingen te realiseren.”

Aldus Sheffield. Het moment waarop de vacatures geopend worden is opvallend. De afgelopen maanden werden er namelijk veel mensen ontslagen in de crypto sector. Onder andere Moonpay, Coinbase, Voyager en natuurlijk FTX lieten veel mensen gaan.

Traditionele betalingsgiganten gaan voor crypto

Visa schakelt dus door. Waar crypto intuïtief een bedreiging lijkt voor traditionele betaaldiensten, lijkt Visa juist te willen profiteren van de opkomende technologie. Het nieuws is tevens een sterke bevestiging van de crypto ambities die Visa al vaker uitsprak.

Eind februari ging plotseling het gerucht rond dat Visa zijn crypto plannen zou staken. Meerdere faillissementen en een rammelde crypto sector zouden de reden zijn. Sheffield ontkende de geruchten echter snel, en gaf aan dat de plannen intact waren.

“De recente gebeurtenissen [in de crypto sector] wijzigen onze strategie niet. We blijven focussen om als een brug te fungeren voor platformen en bedrijven in de crypto sector. Dat is waar we investering en zullen blijven investeren,”

Naast Visa timmert ook Mastercard hard aan de weg. Net zoals Visa is ook Mastercard is niet van plan zich door crypto buitenspel te laten zetten en verkende mogelijkheden om crypto te gebruiken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie