Erik Juffermans Erik Juffermans
01/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2023 20:00

Crypto plannen van Visa blijven intact ondanks geruchten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto plannen van Visa blijven intact ondanks geruchten

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Deze week was op Crypto Insiders te lezen dat de betalingsgiganten Visa en Mastercard hun crypto plannen zouden stopzetten. Volgens persbureau Reuters zouden de twee meerdere deals met crypto bedrijven op willen schorten. VISA heeft inmiddels gereageerd op het nieuws en ontkent dat het de plannen voor crypto heeft gewijzigd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Fake crypto news

Ondanks dat de crypto sector een zwaar jaar achter de rug heeft, blijft de crypto strategie van Visa dus ongewijzigd. De betalingsgigant zal blijven focussen op samenwerkingen met de blockchain industrie.

“De recente gebeurtenissen [in de crypto sector] wijzigen onze strategie niet. We blijven focussen om als een brug te fungeren voor platformen en bedrijven in de crypto sector. Dat is waar we investering en zullen blijven investeren,”

Aldus Cuy Sheffield, hoofd van de crypto-afdeling van Visa. Volgens Reuters zou Visa op de rem trappen en stap terug nemen uit de crypto-sector. Sheffield zegt dat hier niets van klopt:

“Ondanks de uitdagingen en onzekerheid in het crypto ecosysteem, is onze visie niet verandert. Door fiat ondersteunde crypto assets, die opereren op publieke blockchains, hebben de potentie een belangrijke rol te spelen in ons betalingssysteem.”

Visa en Mastercard timmeren aan de weg

Naast Visa kwam Mastercard dus ook naar voren in het artikel van Reuters. Een woordvoerder van Mastercard geeft aan dat het bedrijf ook niet zal stoppen met investeren in de crypto sector. Het bedrijf “heeft nog steeds de intentie om samen te werken met partners om oplossingen te ontwikkelen voor betalingssystemen”.

Vorige week werd nog bekend dat Mastercard een samenwerking startte met Immersve, een web3 betalingsprotocol. De samenwerking maakt het mogelijk crypto betalingen uit te voeren die ondersteund worden door Mastercard. 

Dit is een van de vele ontwikkelingen die voortkomen uit de interesse van de betalingbedrijven Visa en Mastercard. In het licht van de stellige reactie van de twee giganten op het nieuws van Reuters zullen deze crypto samenwerkingen dus vooralsnog doorzetten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie