Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/06/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2020 06:00

80% van alle bitcoin (BTC) wallets staat in de plus, blijkt uit data

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
80% van alle bitcoin (BTC) wallets staat in de plus, blijkt uit onderzoek

Volgens data van Glassnode staat 83% van alle BTC wallets op dit moment in het groen. Het aantal BTC adressen die groene cijfers laten zien hebben een stijging van 43% doorgemaakt sinds de ‘Black Thursday’, de dag waarop bitcoin ongeveer 50% daalde.
Op dat moment stonden maar 40% van alle BTC adressen in de plus, wat een dieptepunt voor dit jaar was. Ciara Sun van Huobi liet op social media weten dat de nieuwe data een snel herstel liet zien.


Het hoogtepunt van 2020 werd bereikt op 1 juni, toen 89% van alle BTC adressen in de plus stonden. Dit was op het moment dat de koers van bitcoin rond de $10.000 stond. Helaas kon bitcoin niet doorzetten boven dit prijsniveau, met een flinke daling in de dagen erna tot gevolg.
Een jaar geleden, in juni 2019, toen de koers van bitcoin op $13.000 stond, waren 95% van alle BTC adressen winstgevend. De data van Glassnode geeft aan dat als meer dan 95% van alle adressen in het groen staan, dit een teken is dat bitcoin “overbought” is.
Chainalysis kwam met een eigen rapport uit eerder deze maand waarin stond dat de meeste investeerders hun bitcoin vasthouden voor de lange termijn. Uit data bleek dat ongeveer 60% van de adressen hun coins in de wallet plaatste en niet meer dan 25% hiervan uitgaven.
19% van de bitcoin in circulatie wordt actief verhandeld, zegt Chainalysis. Volgens het bedrijf is 20% van het totale aanbod al minimaal vijf jaar niet meer verplaatst en beschouwt dit als verloren bitcoins omdat de eigenaren waarschijnlijk de private keys niet meer hebben om toegang te krijgen tot het bezit.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie