Roy van Krieken Roy van Krieken
08/05/2023 17:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 17:45

Analyse: 10 crypto naast Bitcoin en Ethereum die je in de gaten moet houden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Crypto begon met bitcoin (BTC), en vandaag de dag is het nog altijd de koning der cryptocurrencies. Ook ethereum (ETH) is natuurlijk een van de zwaargewichten binnen de industrie. Beide munten bepalen in grote mate de richting van de markt als geheel, maar toch kan het verstandig zijn om als belegger ook naar andere munten te kijken om het hoogste rendement te kunnen realiseren.

Momenteel nodigt Finst men uit om het platform volledig gratis te gebruiken, je betaalt namelijk over de eerste €5.000 geen handelskosten

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 interessante cryptocurrencies

Sommige beleggers zoeken hun heil daarom in kleine cryptocurrencies zoals het gloednieuwe en razendpopulaire PEPE. De meeste crypto beleggers houden het echter bij vertrouwde namen in de markt. Veelal zijn dit munten die in het lijstje van grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie staan. Denk hierbij aan cardano (ADA), ripple (XRP) of solana (SOL),

Door te beleggen in een tiental verschillende cryptocurrencies kun je je kansen spreiden en je risico afdekken. Mocht bijvoorbeeld in een hypothetisch scenario de ADA koers flink stijgen, dan zou je hiermee juist een onverwacht slecht presterende crypto mee kunnen compenseren. Als je alleen bitcoin en/of ethereum in je portfolio hebt kun je tijdens bepaalde ongewenste scenario’s hard geraakt worden, of flinke winsten mislopen.

Een mogelijk lijstje van de 10 grootste en bekendste cryptocurrencies bestaat, afgezien van BTC, ETH en stablecoins, uit cardano, ripple, chainlink (LINK), dogecoin (DOGE), polygon (MATIC), solana, Avalanche (AVAX) en polkadot (DOT). Je kunt prima beargumenteren dat het ideale crypto portfolio naast de zwaargewichten bitcoin en ethereum uit deze cryptocurrencies bestaat.

Crypto Bundels bij Finst

Maar dan komen we bij de volgende vraag. Hoeveel procent van je totale portfolio moet je aan elk van deze cryptocurrencies toewijzen, en hoe bepaald je dat? Ze hebben immers allemaal weer een verschillend risicoprofiel, en ook de fundamentals lopen enorm uiteen. Het bepalen van de ideale verhouding kan een flinke klus zijn, zeker voor de beginnende belegger.

Het antwoord kan mogelijk bij de Nederlandse crypto exchange Finst te vinden zijn. Zij hebben namelijk onlangs een ronduit revolutionair investeringsproduct gelanceerd op het platform: Crypto Bundels.

Deze bundels zijn in de basis simpelweg mandjes van verschillende cryptocurrencies. Met een druk op de knop beleg je dus automatisch in een aantal cryptomunten tegelijk! Hiermee zijn Crypto Bundels bij Finst goed te vergelijken met ETF’s op de aandelenbeurs.

Een van de bundels die Finst aanbiedt is de ‘top 10 bundel’. En laat hier nou toevallig het zojuist besproken lijstje van 10 belangrijke cryptocurrencies in zitten. 

Het ervaren team van Finst bepaalt voor jou de precieze allocatie, en werkt elke maand de bundel zelfs aan, mocht de markt dusdanig zijn veranderd dat dit wenselijk is. Het bouwen van een robuust crypto portfolio was nog nooit zo makkelijk. In totaal zijn er zeven verschillende Crypto Bundels beschikbaar!

Wil jij de nieuwe Crypto Bundels van Finst vandaag nog zelf uitproberen? Dan kun je hier gratis een account aanmaken! Gebruikers die zich nu aanmelden kunnen daarnaast nog eens €5.000 helemaal zonder kosten verhandelen!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie