anonieme_bron_CFTC_stelt_onderzoek_in_naar_cryptocurrency_exchange_bitmex

Anonieme bron: “CFTC stelt onderzoek in naar cryptocurrency exchange BitMEX”

Volgens anonieme bronnen heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een Amerikaanse toezichthouder, een onderzoek ingesteld naar de grote cryptocurrency exchange BitMEX. Dit meldt Bloomberg op 19 juli.

BitMEX, dat op de Seychellen gevestigd is, is een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges. Het biedt beleggers onder andere de mogelijkheid om met een leverage van 100x te handelen met cryptocurrencies. Omdat BitMEX niet geregistreerd staat bij de CFTC mogen Amerikanen geen gebruikmaken van het platform.

Volgens de anonieme bronnen is er echter een mogelijkheid dat een grote hoeveelheid Amerikanen dit toch gedaan heeft middels een Virtual Private Network (VPN). Zo konden zij de blokkade omzeilen en alsnog gebruikmaken van het platform.

De CFTC heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Volgens de bronnen is het onderzoek op dit moment nog in gang en betekent het niet dat de exchange ook daadwerkelijk zal worden aangeklaagd.

De bitcoin (BTC) koers lijkt vlak na de bekendmaking van het nieuws te reageren. De koers daalde in enkele ogenblikken namelijk enkele honderden dollars in waarde. Echter is de koers de afgelopen dagen vrij volatiel waardoor dergelijke bewegingen aan de orde van de dag zijn. Het is dus niet helemaal duidelijk of de daling het gevolg is van het nieuws rondom BitMEX.

Onlangs beschuldigde de bekende crypto-scepticus  Nouriel Roubini de exchange er nog van dat het “openlijk betrokken is bij systematische illegaliteit”. Daarnaast zou BitMEX zijn klanten blootstellen aan té grote risico’s vanwege de hoge leverage die beleggers kunnen kiezen. De CEO van BitMEX, Arthur Hayes, reageerde op deze uitspraken en zei tegen Bloomberg:

We blijven toezicht houden op alle ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en regelgeving over de hele wereld en houden ons aan alle toepasselijke wet- en regelgeving; we verwerpen alle beschuldigingen van criminaliteit, manipulatie of oneerlijke behandeling van onze klanten, die centraal staan in alles wat we doen.

Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.185,91 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.184,87 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.152,78 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.170,90 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.081,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.233,78 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.158,66 Kopen
Laatste nieuws