Timo Bult Timo Bult
19/07/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2019 14:30

Anonieme bron: "CFTC stelt onderzoek in naar cryptocurrency exchange BitMEX"

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
anonieme_bron_CFTC_stelt_onderzoek_in_naar_cryptocurrency_exchange_bitmex

Volgens anonieme bronnen heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een Amerikaanse toezichthouder, een onderzoek ingesteld naar de grote cryptocurrency exchange BitMEX. Dit meldt Bloomberg op 19 juli.
BitMEX, dat op de Seychellen gevestigd is, is een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges. Het biedt beleggers onder andere de mogelijkheid om met een leverage van 100x te handelen met cryptocurrencies. Omdat BitMEX niet geregistreerd staat bij de CFTC mogen Amerikanen geen gebruikmaken van het platform.
Volgens de anonieme bronnen is er echter een mogelijkheid dat een grote hoeveelheid Amerikanen dit toch gedaan heeft middels een Virtual Private Network (VPN). Zo konden zij de blokkade omzeilen en alsnog gebruikmaken van het platform.
De CFTC heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Volgens de bronnen is het onderzoek op dit moment nog in gang en betekent het niet dat de exchange ook daadwerkelijk zal worden aangeklaagd.
De bitcoin (BTC) koers lijkt vlak na de bekendmaking van het nieuws te reageren. De koers daalde in enkele ogenblikken namelijk enkele honderden dollars in waarde. Echter is de koers de afgelopen dagen vrij volatiel waardoor dergelijke bewegingen aan de orde van de dag zijn. Het is dus niet helemaal duidelijk of de daling het gevolg is van het nieuws rondom BitMEX.
Onlangs beschuldigde de bekende crypto-scepticus  Nouriel Roubini de exchange er nog van dat het “openlijk betrokken is bij systematische illegaliteit”. Daarnaast zou BitMEX zijn klanten blootstellen aan té grote risico’s vanwege de hoge leverage die beleggers kunnen kiezen. De CEO van BitMEX, Arthur Hayes, reageerde op deze uitspraken en zei tegen Bloomberg:

We blijven toezicht houden op alle ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en regelgeving over de hele wereld en houden ons aan alle toepasselijke wet- en regelgeving; we verwerpen alle beschuldigingen van criminaliteit, manipulatie of oneerlijke behandeling van onze klanten, die centraal staan in alles wat we doen.

Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie