Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
15/10/2023 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2023 15:32

Apple gooit MetaMask crypto wallet tijdelijk uit de app store

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ethereum staking wordt vereenvoudigd dankzij update MetaMask wallet

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Een van de grootste crypto wallets, MetaMask, was voor korte duur verwijderd van technologiebedrij Apple haar App Store. De app was enkele uren niet te downloaden door gebruikers, maar is op het moment van schrijven gelukkig weer beschikbaar. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

MetaMask crypto wallet

Volgens MetaMask was de kwestie niet gerelateerd aan een veiligheidsincident. Het is waarschijnlijk dat het servicebeleid van Apple achter de verwijdering van de app lag. Apple heeft een aantal richtlijnen opgesteld die voorkomen dat apps processen uitvoeren die niet direct gerelateerd zijn aan de hoofdfunctie van de app, zoals het op de achtergrond minen van cryptocurrency. Het doel is om zo de prestaties van de apparaten en de gebruikerservaring te beschermen.

Dit was niet de eerste keer dat MetaMask uitdagingen tegenkwam van Apple. MetaMask, overweegde in december van 2022 zelfs afstand te nemen van Apple’s App Store vanwege de hoge commissietarieven die door het platform worden geëist. Co-oprichter van MetaMask, Dan Finlay, uitte zijn ongenoegen publiekelijk, in solidariteit met andere bedrijven zoals Coinbase. Ze verwijzen allemaal naar de 30% commissie die Apple vraagt als “monopolistisch”. Dit volgt na onenigheid waarbij Apple netwerkkosten als in-app aankopen classificeerde. Er is een groeiende kritiek en weerstand tegen Apple’s beleid, wat mogelijk kan leiden tot een verschuiving van het iOS-platform door verschillende crypto-gerelateerde applicaties en diensten.

Advertentie

Apple’s strikte beleid richting crypto apps

Apple staat bekend om zijn strikte beleid richting crypto applicaties in het algemeen. Zo heeft Apple ook de gedecentraliseerde social media app Damus verwijderd uit de App Store vanwege de controversiële ‘zaps functie’, die gebruikers in staat stelt Bitcoin (BTC) te verdienen via hun posts. Ondanks kritiek en argumenten van Damus en prominente bijdrager Jack Dorsey, bleef Apple vasthouden aan hun standpunt, verwijzend naar hun beleidsrichtlijnen inzake digitale transacties. Damus en Dorsey waren van mening dat de bitcoin-tips geen digitale content ontgrendelen en een vorm zijn van peer-to-peer betaling.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie