Simon Bosch Simon Bosch
04/12/2022 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2022 13:11

MetaMask wil Apple ‘dumpen’ vanwege hoge tarieven iOS-apps

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ex-App Store directeur:

Foto: Hadrian/Shutterstock

Apple vraagt van ontwikkelaars al jaren een enorme commissie van 30% om apps beschikbaar te stellen in de App Store, maar daar komt tegenwoordig steeds meer kritiek op. MetaMask-medeoprichter Dan Finlay wil zelfs helemaal af van Apple’s platform.

ICONOMI neemt Nederlandse crypto-aanbieder Triaconta over
ICONOMI neemt Nederlandse crypto-aanbieder Triaconta over

Bitcoin exchange Coinbase hekelt Apple-beleid

Dat schrijft hij op Twitter als antwoord op het nieuws dat de Coinbase Wallet-app op iOS wat problemen heeft door toedoen van Apple. De app stelt je namelijk in staat om NFT’s van en naar de wallet op je iOS-apparaat te sturen, maar hier rekent het netwerk (bijvoorbeeld Ethereum) gas-fees voor. Apple suggereert dat deze commissies vallen onder in-app aankopen. Deze wil het bedrijf direct in de App Store zien staan, omdat het ook hiervoor 30% van de aankopen in rekening brengt.

Maar Coinbase en veel andere bedrijven zijn hier allesbehalve blij mee. Apps zijn vaak niet goedkoop om te maken, en ze leveren ook niet altijd veel op. De gas-fees in Coinbase’ app zijn gewoon netwerkkosten die het niet op kan strijken.

Echter lijkt de crypto exchange achter zijn standpunt te blijven staan en niet de commissies te gaan betalen. Daarom heeft Apple de laatste update heeft geblokkeerd totdat de functie uitgeschakeld wordt. Ook verwijt Coinbase Apple laconiek dat het de commissies überhaupt niet kan betalen omdat ze zijn gedenomineerd in ETH.

Advertentie

MetaMask staat aan kant Coinbase

MetaMask-medeoprichter Dan Finlay noemt de ‘Apple-tax’ monopolistisch, het platform zou gereed zijn om Apple hierdoor helemaal achterwege te laten. “Ik ben solidair met Coinbase. Ik neem aan dat [MetaMask] en elke andere wallet de volgenden zijn,” twitterde hij. Ook ziet hij dat Apple’s beleid feitelijk een vorm van censuur is. Ironisch genoeg heeft hij voorheen bij Apple aan de App Store heeft gewerkt.

Vermoedelijk betekent dit alles dat als Apple dit beleid niet snel eindigt, eigenaren van iOS-apparaten hun heil ergens anders moeten zoeken. Onder andere Epic Games en Polygon Studios hebben zich ook al tegen Apple’s beleid gekeerd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie