Erik Juffermans Erik Juffermans
02/12/2022 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 16:35

Apple dwarsboomt de Coinbase Wallet app vanwege NFT

Nieuws
Confianza en el staking de Ethereum disminuye en el principal exchange

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Recent berichtten we al over de keuze van Apple om NFT’s te verbieden binnen apps op de App Store. Ontwikkelaars van bepaalde apps gebruikten NFT’s om de torenhoge commissie van maar liefst 30% te omzeilen die Apple op elke in-app purchase int. Ook Coinbase heeft dit beleid van Apple nu moeten ondervinden. De Silicon Valley gigant dwarsboomt nu het functioneren van de Coinbase Wallet app.

Bitcoin als wereldmunt: miljardair ziet gouden kans door Trump en inflatie
Bitcoin als wereldmunt: miljardair ziet gouden kans door Trump en inflatie

30% commissie van Apple

Apple vangt 30% commissie op alle aankopen binnen apps van derde partijen die van iOS gebruik maken. Ze maken bij NFT transacties hier geen uitzondering voor. Zo mogen apps alleen NFT transacties faciliteren als 30% van de gas fees naar apple gaan. Stemmen apps hier niet mee in, dan wordt de app uit de Apple store verwijderd.

Via Twitter maakte de crypto exchange Coinbase bekend dat Apple de laatste release van de Coinbase Wallet app heeft gedwarsboomd om die 30% te kunnen verdienen. Volgens Coinbase is dit onmogelijk in het geval van NFT’s.

“Iedereen die weet hoe NFT’s en blockchain werkt, begrijpt dat dit niet mogelijk is. Apple’s commissie beleid ondersteunt crypto niet. Dus zelfs als we het zouden willen, kunnen we hier niet mee instemmen.”

Crypto sector niet blij met Apple

De Amerikaanse crypto exchange haalt dus hard uit naar het beleid van Apple. Het claimt dat Apple koste wat kost hun winst wil beschermen, en dat dit ten koste gaat van de ontwikkeling van het NFT ecosysteem en de gebruikers hiervan. Coinbase deelt ook mee dat het verzenden en ontvangen van NFT’s voor iOS gebruikers van de app een stuk moeizamer zal verlopen totdat het probleem is opgelost. 

Coinbase hoopt dat het probleem simpelweg over het hoofd is gezien door Apple en dat het snel wordt opgelost. Ze hebben via Twitter contact gezocht met de ontwikkelaars bij Apple en aangegeven samen te willen werken aan een oplossing.

De huidige CEO van Polygon, Ryan Wyatt, noemt het beleid van Apple ‘crimineel’, en gelooft dat het de ontwikkeling van het hele crypto ecosysteem dwarsboomt met hun financiële monopoly. Ook Elon Musk gaf recent aan zich zorgen te maken over het censuur beleid van de Apple app store.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie