Australiërs kunnen nu benzine en donuts met crypto kopen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Australiërs kunnen nu benzine en donuts met crypto kopen

Foto: mastersky/Shutterstock

Langzamerhand accepteren steeds meer winkels betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Het is nu mogelijk om in Australië met crypto te betalen voor je benzine, en binnenkort ook voor donuts. Dat volgt na een nieuwe samenwerking tussen de Australische tankstation keten OTR, DataMesh en de grote exchange Crypto.com.

Met crypto betalen bij het tankstation

Klanten kunnen voortaan in Australië met hun Crypto.com-wallet betalen bij 175 OTR-tankstations met bijbehorende winkels. Klanten kunnen nu hier hun bezine, koffie en broodjes met crypto kopen. Dat kunnen zij doen door een QR-code te scannen met de app van Crypto.com.

OTR’s moederbedrijf Peregrine is bovendien van plan om deze nieuwe betalingsmogelijkheid bij meer winkelketens onder dezelfde paraplu uit te gaan rollen, waaronder bij de bekende donutspeciaalzaak Krispy Kreme. In totaal moeten nog eens 250 winkels de mogelijkheid krijgen om betalingen met crypto te accepteren.

Je hoeft bij de transactie niet eerst je coins te verkopen voor Australische dollars, maar vermoedelijk worden de crypto meteen omgezet in AUD zodra ze van OTR zijn. Voor wie de handelskosten zijn, is echter niet duidelijk.

In ieder geval zal er nogal wat animo voor de mogelijkheid zijn. Volgens een nieuw onderzoek zou meer dan de helft van alle consumenten deze betalingsmogelijkheid wel zien zitten. 55% van de ondervraagden zegt dat zij direct beginnen met in crypto betalen of verwacht dit binnen een jaar te doen, meldt Karl Mohan van Crypto.com:

“Ons laatste onderzoek toont aan dat 55% van zowel handelaren als consumenten transacties in crypto willen doen en deze innovatie binnen OTR-winkels brengt deze ambities tot leven en zorgt ervoor dat Australië voorop loopt in de evolutie van cryptobetalingen.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie