Rico Engelbarts
02/01/2019 18:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2019 18:12

Bakkt haalt €160,5 miljoen op tijdens eerste financieringsronde; deze maand nog live?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bakkt_haalt_160_5_miljoen_euro_tijdens_eerste_financieringsronde_deze_maand_nog_live

Tijdens de eerste financieringsronde haalde het Bitcoin futures platform Bakkt €160,5 miljoen euro op. Dit blijkt uit een bericht dat de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, op 31 december op Medium plaatste.
Grote namen namen deel aan de financieringsronde van het platform. Zo investeerde Intercontinental Exchange (ICE), Galaxy Digital, Microsoft’s VC-tak (Venture Capital) en CMT Digital in Bakkt. Loeffler zei daarover het volgende:

Ons werk is vooral gericht op het toegankelijk maken van digital activa voor institutionele bedrijven, en we zijn goed op weg. We werken samen met een aantal geweldige bedrijven, zoals Starbucks, om deze doelen te realiseren.

Bakkt hoopt in te kunnen spelen op de groeiende interesse van institutionele beleggers. In 2018 werd er massaal in blockchain-bedrijven en -projecten geïnvesteerd, ondanks de sterk dalende prijzen van cryptocurrencies. Veel mensen zien de Bitcoin-prijs echter als “een indicator voor de potentie van de industrie”, echter is dat het volgens haar niet.
Bakkt wil als eerste een exchange van institutioneel niveau bieden. Het werkt daarom nauw samen met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een financiële toezichthouder in de VS, om ervoor te zorgen dat elk aspect van de exchange voldoet aan de regelgeving binnen de VS.
Het platform zou aanvankelijk al in december 2018 gelanceerd worden, maar werd vorige maand uitgesteld naar januari 2019. Het is echter onduidelijk of het platform deze maand gelanceerd zal worden vanwege “al het werk dat nog gedaan moet worden om de puntjes op de i te zetten.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie