Timo Bult Timo Bult
06/03/2019 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2019 14:00

Bakkt laat je binnenkort met bitcoin ‘betalen’ bij Starbucks

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
indirecte_aankopen_met_bitcoin_bij_starbucks_binnenkort_mogelijk_met_bakkt

De samenwerking tussen het cryptocurrency-platform Bakkt en Starbucks begint aardig vorm te krijgen. Volgens anonieme bronnen hebben de twee namelijk een deal gesloten waarbij Starbucks een aanzienlijk aandeel in het nieuwe platform krijgt. Volgens sommigen betekent de deal dat we binnenkort een kopje koffie met bitcoin (BTC) kunnen gaan bestellen.
Bakkt is een crypto futures platform dat wordt ontwikkeld door de Intercontinental Exchange (ICE), het bedrijf dat ook achter de New York Stock Exchange (NYSE) zit. Met behulp van het platform kunnen onder andere crypto naar fiat-betalingen worden verricht, iets waar bijvoorbeeld een bedrijf als Starbucks enorm van zou kunnen profiteren gezien de steeds verder toenemende populariteit van cryptocurrencies.
Eerder werd al bekend dat Starbucks en Bakkt de samenwerking aangingen, maar nu blijkt volgens anonieme bronnen dat Starbucks een groot aandeel in het platform heeft verworven. Het feit dat Starbucks geen geld heeft geïnvesteerd in Bakkt, maar nu wel een groot aandeel heeft verworven, suggereert dat Starbucks het aandeel in ruil kreeg voor het inzetten van de technologie van Bakkt. Mocht Starbucks de technologie van Bakkt in gaan zetten dan zal het platform enorme naamsbekendheid kunnen genereren.
Met Bakkt zouden Starbucks-klanten hun koffie kunnen betalen met bitcoin (BTC). De betaling zou dan echter niet écht in bitcoin worden voldaan, aangezien Bakkt de bitcoin direct om zal zetten in dollars. Volgens de anonieme bronnen zullen alleen klanten in de Verenigde Staten gebruik kunnen gaan maken van de service. Een woordvoerder van Starbucks verduidelijkte de samenwerking in een reactie aan The Next Web:

Wij verwachten dat een reeks cryptocurrencies grip zal krijgen bij klanten. Door onze samenwerking met Bakkt zullen we een unieke positie hebben om voortdurend nieuwe manieren te bieden aan onze klanten om naadloos te betalen bij Starbucks.

De lancering van Bakkt is al meerdere keren uitgesteld en laat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even op zich wachten. Het platform is namelijk nog in overleg met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) met als doel te voldoen aan alle reguleringen in de Verenigde Staten. Mede vanwege de Amerikaanse shutdown duurt dit proces al een flinke tijd. Een officiële lanceerdatum is nog niet bekendgemaakt. Bakkt zal naar verwachting een positieve impact gaan hebben op de algehele crypto-industrie, mede door samenwerkingen met bedrijven als Starbucks en Microsoft.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie