Simon Bosch Simon Bosch
18/12/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 14:04

Bankreus Goldman Sachs wil crypto-bedrijven kopen, verwacht crisis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bankgigant Goldman Sachs wil crypto-bedrijven kopen en korten op werknemers

Foto: rarrarorro / Shutterstock.com

Centrale banken zijn nog steeds niet gestopt met het verhogen van de rentes. Helaas heeft dat niet alleen nadelige gevolgen voor cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), maar ook voor de rest van de economie. Zelfs de grootste instituten voelen de pijn. Goldman Sachs heeft aangekondigd werknemers te gaan ontslaan, maar het wil ook crypto-bedrijven opkopen.

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Banken voelen de crisis

The Wall Street Journal heeft van zijn eigen bronnen gehoord dat Goldman Sachs ongeveer 8% van zijn werknemers denkt te gaan ontslaan. De Amerikaanse investeringsbank heeft ongeveer 43.900 werknemers, 8% komt dus neer op ruim 3.500 mensen.

Bloomberg bevestigt het nieuws. Volgens deze investeringskrant verwacht Goldman Sachs-CEO David Solomon in 2023 zwaardere economische omstandigheden, ‘afslanken’ zou daardoor de beste optie zijn. Afgelopen jaar was er één van minder beursgangen en overnames, waar banken doorgaans veel op verdienen. Zo is ook de omzet van Goldman Sachs hard gedaald, en de jaarlijkse winst zou met 44% kunnen dalen.

Hetzelfde is het geval bij veel andere bedrijven op Wall Street, zo zou ook Morgan Stanley binnenkort werknemers gaan ontslaan. Toch slaat Bank of America een andere weg in, daar vertrekken mensen namelijk vrijwillig. ‘Natuurlijke afvloeiing’ zou ervoor zorgen dat mensen direct ontslaan niet nodig is, en niet gevulde functies wil de bank zo houden.

Advertentie

Goldman Sachs wil crypto-bedrijven kopen

Goldman Sachs’ CEO David Solomon verklaarde onlangs dat cryptocurrencies erg speculatief zijn, maar dat hij nog steeds een positief beeld heeft van blockchain-technologie. Daarom ziet hij de bearmarkt als een kans om met korting te kopen.

Goldman’s topman van de crypto-tak, Mathew McDermott, ziet al wat kansen die nu ‘veel gezondere prijzen hebben’. Hij zou al verschillende bedrijven overwegen voor een mogelijke overname, alhoewel hij geen namen noemt. Het zou kunnen gaan om crypto-miners of om exchanges, maar ook om totaal andere bedrijven.

Toen de crypto-industrie eerder dit jaar hard begon te krimpen werd FTX-CEO Sam Bankman-Fried gezien als een soort reddende engel, maar wellicht verschuift deze rol de komende tijd. Er blijken steeds meer traditionele financiële instellingen te zijn die serieuze interesse hebben in crypto.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie