barclays_beeindigt_samenwerking_met_cryptocurrency_exchange_coinbase

Barclays beëindigt samenwerking cryptocurrency exchange Coinbase

Barclays, een van de grootste banken ter wereld, zal naar verluidt niet langer meer samenwerken met de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase. Dat zouden meerdere interne bronnen gemeld hebben aan cryptocurrency nieuwssite CoinDesk.

Barclays en Coinbase begonnen hun samenwerking in maart 2018. Het nieuws werd destijds door de cryptogemeenschap zeer positief ontvangen. Coinbase ontving een e-money­ vergunning van de Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), en was het eerste cryptocurrency-bedrijf met toegang tot het Britse Faster Payments Scheme (FPS) waarmee klanten direct Britse ponden op de exchange konden gebruiken.

Er wordt verwacht dat dit nieuws van grote impact zal zijn. Coinbase verliest toegang tot FPS waardoor transacties in Britse ponden niet meer ogenblikkelijk zullen zijn maar enkele dagen kunnen duren. De reden voor de beëindiging van de samenwerking is vooralsnog onbekend. Geen van de bedrijven heeft op het moment van schrijven nog gereageerd. Een anonieme bron zei het volgende tegen CoinDesk:

Ik heb begrepen dat de risicobereidheid van Barclays een beetje is afgenomen. Ik weet niet precies waarom, misschien is er iets geweest waar ze niet blij mee zijn. Maar het gaat om het comfort van Barclays met crypto als geheel.

Advertentie

Coinbase gaat naar verluidt samenwerken met ClearBank, een zogenaamde challenger bank. Challenger banken zijn nieuwe kleine Britse banken die willen concurreren met de grote gevestigde banken als Barclays. Verwacht wordt dat ClearBank tegen het einde van het derde kwartaal de toegang tot FPS voor Coinbase zal herstellen.

crypto_insiders_telegram_bannerCoinbase had vorige week nog Zcash (ZEC) van het handelsplatform in het Verenigd Koninkrijk gehaald. Hoewel het niet bekend is waarom, werd er gespeculeerd dat het eventueel te maken had met de toegang tot FPS.

Coinbase werd onlangs door een Amerikaanse rechter vrijgesproken van fraude omtrent bitcoin cash (BCH). De exchange moet eventueel nog wel terecht staan voor nalatigheid.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.052,78 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.940,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.983,30 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.011,23 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.019,44 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.024,91 Kopen
Laatste nieuws