Kevin Schijven Kevin Schijven
09/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2019 06:00

Rechter verwerpt aanklacht voor fraude tegen Coinbase, maar niet voor nalatigheid

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Een Amerikaanse rechter heeft uitgesproken dat cryptocurrency exchange Coinbase zich niet schuldig gemaakt heeft aan fraude met bitcoin cash (BCH), maar de Amerikaanse exchange moet nog wel eventueel terecht staan voor nalatigheid. Dat blijkt uit het rechterlijke vonnis gepubliceerd op 6 augustus.
Bitcoin cash ontstond na de hard fork van bitcoin (BTC) in 2017. Coinbase was een van de eerste exchanges in Amerika die de altcoin op zijn exchange aanbood. Dat zorgde gelijk voor een piek in de koers van BCH. Enkele minuten laten werd echter de handel in BCH weer stilgelegd waardoor handelaren hun BCH niet voor hogere prijzen konden verkopen.NeeNe
Coinbase werd door bovenstaand euvel beschuldigd van insider trading. Een zekere Jeffery Berk heeft Coinbase aangeklaagd voor fraude en oneerlijke concurrentie. Vince Chhabria, rechter van het noordelijke district van Californië, heeft de aanklacht verworpen.
Chhabria geeft aan dat de “causatie” voor fraude niet bewezen is. De aanklacht zou onvoldoende uitleggen hoe de lancering van BCH op Coinbase de markt manipuleerde. Noch zou het voldoende hard maken dat Brian Armstrong, CEO van Coinbase, een motief had om de prijzen te manipuleren.
Echter zegt de rechter dat het “plausibel” is dat Coinbase zijn plicht om een functionele markt te handhaven heeft geschonden en dat het stilleggen van de handel enkele minuten na de lancering “een indicatie is van een dysfunctie.”
Armstrong vertelde recentelijk in een video dat hij als doel heeft 100 miljoen mensen Coinbase laten gebruiken. Onlangs gaf Coinbase aan dat het overweegt meer cryptocurrencies toe te voegen aan het handelsplatform.
Berichtenapp Kik werd laatst aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent een initial coin offering (ICO) van $100 miljoen in 2017. Kik ontkent de beschuldigingen.
Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie