Timo Bult Timo Bult
07/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2019 15:05

Messenger app Kik publiceert uitgebreide reactie op aanklacht SEC

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
messenger_app_kik_publiceert_uitgebreide_reactie_op_aanklacht_SEC_securities_and_exchange_commission

Na het nieuws in juni dat de Securities and Exchange Commission (SEC) de messenger-app Kik voor de rechter sleept, heeft het bedrijf nu een reactie gepubliceerd in de vorm van een meer dan 100-pagina tellend document. In het document behandelen advocaten vrijwel elke zin van de aanklacht die de SEC indiende tegen het bedrijf.
Tijdens een Initial Coin Offering (ICO) in 2017 haalde Kik ruim $100 miljoen op met de verkoop van zijn KIN-token. In totaal werden 1 biljoen van die tokens verkocht. Jaren na de ICO begon de SEC met een onderzoek.
Volgens de toezichthouder verkocht Kik namelijk effecten doordat het investeerders vertelde dat zij eventueel rendement zouden kunnen behalen met KIN. Kik gaat nu echter het gevecht met de toezichthouder aan. Zo stelt het:

De aanklacht van de Commissie (SEC) weerspiegelt een consequente poging om de feiten te verdraaien door citaten uit hun context te verwijderen en de documenten en getuigenissen die de Commissie in haar onderzoek heeft verzameld verkeerd weer te geven,

In het document stellen de advocaten van Kik verder:

Het resultaat is een aanklacht die de totaliteit van de feiten en omstandigheden die hebben geleid tot de verkoop van KIN door Kik in 2017, verkeerd beoordeelt.

Het wettelijk kader waarop de SEC de aanklacht baseert is volgens de advocaten daarnaast verouderd. Het zou hierdoor niet effectief toegepast kunnen worden op cryptocurrency– en blockchain-bedrijven. De uitspraak in deze zaak is daarom niet alleen voor Kik belangrijk, ook andere bedrijven binnen de sector houden de zaak goed in de gaten.
Als Kik erin slaagt te bewijzen dat het huidige systeem dat de SEC heeft voor het targeten van cryptocurrency-projecten verouderd is, moet de toezichthouder waarschijnlijk een nieuwe versie van de Howey-test voor de industrie gaan ontwikkelen. Dit is een test waarmee de toezichthouder bepaalt of iets een effect is of niet. De test komt voort uit een rechtszaak uit 1946.
Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie