Timo Bult Timo Bult
04/08/2019 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2019 17:00

CEO Coinbase heeft als doel een miljard mensen gebruik te laten maken van platform

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CEO_coinbase_heeft_als_doel_om_een_miljard_mensen_gebruik_te_laten_maken_van_platform

In een video die op 31 juli werd gepubliceerd, legt Brian Armstrong, CEO van cryptocurrency exchange Coinbase, aan gebruikers uit hoe de strategie en de roadmap van de exchange er voor de komende jaren uit gaat zien. Naast dat het platform de handel in cryptocurrency blijft faciliteren, ziet Armstrong Coinbase evolueren naar een portaal voor informatie en educatie.
In het bijzonder wil hij dat de exchange een leidende rol speelt in de verspreiding van cryptocurrency en blockchain-technologie, met het uiteindelijke doel om “100 miljoen of meer mensen ertoe aan te zetten cryptocurrency te gebruiken.” Hij beschouwt Coinbase ook als een katalysator voor politieke verandering, bewerend dat het platform een rol zou kunnen spelen bij het beïnvloeden van wetgeving en crypto-regulering. In de video legt Armstrong uit:

De visie voor Coinbase is om in de komende tien jaar meer economische vrijheid te creëren voor iedereen en alle bedrijven in de wereld.

Dit probeert Coinbase onder andere voor elkaar te krijgen middels het Coinbase Earn-programma. Earn is een platform waarop gebruikers meer kunnen leren over verschillende cryptocurrencies. Daarvoor krijgen de deelnemers de cryptocurrency waarover zij leren ook als beloning. Verder investeert de exchange ook in startups en projecten om crypto en blockchain aan de man te kunnen krijgen.
Armstrong realiseert zich echter dat Coinbase dit niet alleen kan. In de video stelt Armstrong:

Coinbase kan het niet alleen, er moeten duizenden bedrijven achter ons staan.

Armstrong stelt daarnaast ook nog een doel voor zijn team. Zo moeten “binnen vijf tot 10 jaar dagelijks een miljard mensen toegang hebben tot een open financieel systeem via onze producten.”
De CEO van een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges voorziet dat er in de komende vijf jaar een overvloed aan exchanges op de markt zal verschijnen. Daardoor moet Coinbase de zaken ander aanpakken om de grootste te kunnen blijven.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie