Roy van Krieken Roy van Krieken
25/09/2022 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 07:30

Beurs van Moskou wil crypto en bitcoin exchange worden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Beurs van Moskou wil crypto en bitcoin exchange worden

Foto: fifg/Shutterstock

De grootste aandelenbeurs van Rusland, de Moscow Exchange (MOEX), lijkt van plan te zijn om ook het handelen en investeren in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en andere digitale financiele activa (DFA) aan klanten aan te bieden. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat de beurs heeft geschreven. 

2 Binance managers gegijzeld, waaronder hoofd crypto criminaliteit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto-handel in Rusland

Tijdens een bankenconferentie zei Sergej Shvetsov, voorzitter van de raad van toezicht van de MOEX, dat het wetsontwerp voorziet in de handel in zowel DFA’s als DFA-certificaten die als securities, ofwel effecten, worden verhandeld. Dat meldt de lokale krant Vedomosti:

“We willen dat de markt zijn eigen keuze maakt tussen blockchain accounting en depository accounting, en als de wet wordt aangenomen, kunnen Russische depositories DFA’s op hun rekeningen op de blockchain aanhouden – zodra de klant de onderliggende waarde nodig heeft, verzilveren ze het certificaat en ontvangen ze de activa op hun rekening op de blockchain.”

Shvetsov geeft aan dat er nog veel werk aan de winkel is. Er zijn namelijk nog een heleboel vragen waar de beurs op dit moment geen antwoord op kan geven.

Op dit moment wordt het wetsvoorstel beoordeeld door de Russische centrale bank. In de zomer stelde een Russische wetgever en voorzitter van het finance committee in het Russische lagerhuis, de Staatsdoema, nog dat het mogelijk een goed idee is om van de MOEX een volwaardige crypto-exchange te maken.

Westerse sancties

Dat de Russische overheid zo hard inzet op de crypto industrie lijkt geen toeval te zijn. Eerder was al in het crypto nieuws te lezen dat Russische bedrijven crypto mogen gebruiken in internationale betalingen. Dergelijke ontwikkelen hebben hoogstwaarschijnlijk alles te maken met Westerse sancties.

Naar aanleiding van de invasie van buurland Oekraïne, is Rusland overladen door desastreuze financiële sancties vanuit het Westen. Deze sancties gaan op het moment als een sloopkogel door de Russische financiële sector. Mogelijk wordt de crypto industrie gezien als een manier om in ieder geval een deel van deze sancties te omzeilen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie