Timo Bult Timo Bult
22/11/2023 07:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 07:58

Binance CEO stapt op, deelt zijn eerste reactie op het nieuws

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO stapt op, deelt zijn eerste reactie op het nieuws

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Het grote crypto nieuws is op dit moment het aftreden van de CEO van crypto exchange Binance. ‘S Werelds grootste exchange had al langer grote juridische problemen in de Verenigde Staten. Nu is daar een einde aan gekomen na een miljarden schikking van 4,6 miljard dollar.

De ex-baas van de exchange reageert nu voor het eerst op zijn aftreden.

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance ex-CEO: ‘Emotioneel niet makkelijk’

In een post op X schrijft Changpeng Zhao, in de industrie beter bekend als CZ, over zijn aftreden. CZ was oprichter van Binance in 2017, de crypto exchange die in vele opzichten uitgroeide tot het boegbeeld van de crypto-industrie. Zijn statement begint met:

“Vandaag ben ik teruggetreden als CEO van Binance. Toegegeven, het was niet gemakkelijk om emotioneel los te laten. Maar ik weet dat dit het juiste is om te doen. Ik heb fouten gemaakt en ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Dit is het beste voor onze gemeenschap, voor Binance en voor mijzelf.”

CZ gaat verder met zijn opvolger te prijzen. Richard Teng zal het stokje overnemen en is hier uitermate geschikt voor, aldus de ex-CEO. Teng heeft al 3 decennia werkervaring in de financiële wereld. “Hij zal het bedrijf door de volgende groeiperiode loodsen,” voegt CZ toe.

Advertentie

CZ trekt zich niet volledig terug uit crypto

Nu hij is afgetreden zijn veel mensen benieuwd wat zijn plannen nu zijn. “Ik ga eerst even rust nemen. Ik heb de afgelopen zes en een half jaar geen enkele dag echte vakantie gehad (telefoon uit).”

Daarna is hij echter van plan zich wel weer in de crypto-wereld te begeven. Dit keer niet als leider of CEO, maar als passieve investeerder in verschillende crypto-projecten. Daarnaast wil hij mensen gaan coachen: “Ik kan ze tenminste vertellen wat ze niet moeten doen.”

Ondanks de persoonlijke negatieve situatie, die voor Binance overigens wel positief te noemen valt, is CZ alsnog blij om te kunnen vaststellen dat de Amerikaanse autoriteiten:

“niet beweren dat Binance gebruikersgelden heeft verduisterd, en
niet beweren dat Binance zich schuldig heeft gemaakt aan marktmanipulatie.”

De miljarden schikking en het aftreden van CZ heeft een einde gemaakt aan de ellenlange criminele onderzoeken die liepen naar de praktijken van Binance. De schikking maakt echter geen einde aan de zaak die loopt tussen de exchange en de Securities and Exchange Commission (SEC).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie