Roy van Krieken Roy van Krieken
05/02/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2022 07:04

Binance CEO waarschuwt voor grootschalige SMS phishing scam

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO waarschuwt voor grootschalige SMS phishing scam

Foto: ymcgraphic/Shutterstock

De CEO van de grootste crypto exchange ter wereld Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft op Twitter gewaarschuwd voor een grootschalige scam die op het moment de rondte doet. De scammers hebben het klaarblijkelijk gemunt op Binance gebruikers en proberen deze gebruikers in de val te lokken met neppe SMS berichten. 

Rechtszaak tegen Coinbase gaat toch door, BTC koers reageert heftig
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance SMS phishing

Volgens CZ zou het gaan om SMS-berichten waarin wordt gesteld dat er geld is opgenomen door een onbekend IP-adres. In een link zouden gebruikers deze opname kunnen annuleren. Uiteraard is dit niets meer dan een manier om mensen in de val te lokken. Mochten gebruikers deze link openen dan kunnen hier nare gevolgen aan kleven. CZ adviseert dan ook om nooit de link te openen. 

Daarnaast geeft CZ aan dat gebruikers onder geen beding ooit links in SMS’jes moeten openen. De enige manier waarop Binance gebruikers veilig toegang kunnen krijgen tot het platform is op de Binance website of in de app.

Crypto scams

Helaas is het hedendaags aan de orde van de dag dat crypto investeerders worden opgelicht en grote hoeveelheden geld verliezen. Phishing, rug pulls en hacks worden door criminelen als lucratieve bezigheden gezien. Halverwege januari werd een ongelukkig slachtoffer nog opgelicht voor maar liefst 26 bitcoins ter waarde van $1,14 miljoen. Dit zuurverdiend geld zal deze pechvogel helaas nooit meer terugzien.

Ook komen Binance scams relatief vaak voor. Doordat Binance de grootste crypto exchange ter wereld is en zij een gigantische hoeveelheid gebruikers hebben doen veel oplichters zich als deze exchange voor. Vaak lijkt de scam op het eerste gezicht erg vertrouwd, maar bij nader onderzoek blijken er zaken, zoals de URL, niet te kloppen.

Investeerders doen er daarom goed aan om de veiligheid van hun portfolio altijd te waarborgen. Open nooit links in e-mail berichten of SMS’jes waarvan de afzender niet volledig te vertrouwen is en controleer of de URL van een website wel echt klopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en oplichters hebben vaak maar een enkele kans nodig.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie