Roy van Krieken Roy van Krieken
01/11/2021 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2021 18:30

Crypto investeerders opgelet: Scammers actief die zich voordoen als bitcoin exchange Binance

Nieuws
Crypto investeerders opgelet Scammers actief die zich voordoen als bitcoin exchange Binance

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Een team dat jaagt op scammers binnen de wereld van cryptocurrencies van de website ID Ransomware heeft onlangs bekend gemaakt dat zij een verfijnde oplichtingspraktijk op het spoor zijn gekomen. Het zou hier gaan om een groep scammers die zich voordoet als de crypto exchange Binance om zo onwetende slachtoffers geld afhandig te maken.

Analisten zien een mogelijk knallend “altseason” aankomen

Oplichting

Dit heeft het Malware Hunter Team van ID Ransomware bekend gemaakt via een bericht op Twitter. Zij zouden achter deze vorm van oplichting zijn gekomen door een systeem dat bepaalde verdachte patronen herkende.

Het zou gaan om de website ‘binancesupport.vip’.  Hier worden potentiële slachtoffers verwelkomd door een startscherm dat verdacht veel lijkt op de daadwerkelijke homepage van Binance.

Slachtoffers worden op de website verleid om middels een neppe QR code bitcoin (BTC) te storten op de smart contract blockchain of een crypto wallet. Uiteraard verdwijnt het gestorte geld vervolgens direct in de zakken van de oplichters.

Op de website is bijvoorbeeld te lezen dat een dergelijke wallet de mainstream adoptie van de Binance Coin (BNB) veel goed zal doen. Daarnaast wordt er een extra winst van 12% beloofd bij het gebruik van de smart contracts. Helaas is sprake van leugens en bedrog.

Advertentie

Voorkom oplichting

Dit is slechts het laatste voorbeeld van een grootschalige oplichtingspraktijk binnen het crypto ecosysteem. Helaas komt het hedendaags nog altijd ontzettend vaak voor dat mensen het slachtoffer worden van dergelijke malafide organisaties.

Blijf daarom altijd op je hoede als je je bezighoudt met je cryptocurrencies. Bezoek nooit websites waarvan je niet 100% zeker weet dat ze veilig en betrouwbaar zijn. Klik ook nooit op links die je per e-mail in je inbox krijgt van vreemde afzenders, tenzij deze afzender natuurlijk daadwerkelijk overeenkomt met het platform dat je gebruikt.

Deze Binance scam lijkt op het eerste gezicht namelijk erg veel op een legitieme partij, maar na slechts een paar seconde van verifiëren is al te zien dat hier wellicht iets niet helemaal in de haak is. 

Scammers worden steeds verfijnder en zullen altijd blijven proberen om crypto investeerders voor de gek te houden. Zorg daarom dat je altijd uiterst voorzichtig te werk gaat bij het beheren van je cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie