Timo Bult Timo Bult
23/11/2023 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2023 12:20

Binance ex-CEO is vluchtgevaarlijk, kan 10 jaar celstraf krijgen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance ex-CEO is vluchtgevaarlijk, kan 10 jaar celstraf krijgen

Foto: Primakov/Shutterstock

De ex-CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), zou vluchtgevaarlijk zijn. Dat vinden aanklagers in de Verenigde Staten. Daarom zou hij het land niet mogen verlaten tot zijn rechtszaak begin 2024 start.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Oprichter crypto exchange Binance wil naar buitenland vertrekken

De oprichter van Binance is opgestapt als onderdeel van een schikking tussen de Amerikaanse autoriteiten en het handelsplatform. Al langere tijd liepen vele onderzoeken naar het platform. Zo zouden er een enorm aantal verdachte transacties nooit gemeld zijn.

Onderdeel van de schikking is een boete van 4,6 miljard dollar voor het bedrijf. CZ zelf kreeg er ook van langs en moet naast zijn opstappen ook een geldboete van 50 miljoen dollar betalen.

Maar voor CZ is het daarmee nog niet klaar. Hij moet namelijk nog steeds voor de rechter verschijnen. Hij riskeert een celstraf van maximaal 10 jaar, al is de algemene verwachting dat hij niet zo lang achter de tralies zal verdwijnen.

CZ wil terug naar thuisland

De oprichter van ’s werelds grootste exchange zit op dit moment niet vast. Er is namelijk een borgsom van 175 miljoen dollar vastgesteld. Daarvoor heeft CZ 15 miljoen dollar aan cashgeld beschikbaar gesteld en drie personen ondersteunen hem door garant te staan.

Met andere woorden, mocht CZ inderdaad vluchten dan is hij in ieder geval de 15 miljoen dollar kwijt, en kan de rechtbank beslag leggen op het vermogen van de drie garant staande personen.

Dat is dan ook de reden dat de oprichter vindt dat hij gewoon mag vertrekken. Hij is Canadees maar heeft ook een paspoort van de Verenigd Arabische Emiraten. De Amerikaanse aanklagers zijn het echter niet eens met zijn beredenering:

“De aanzienlijke bezittingen van Zhao en de sterke banden met de VAE, evenals het onvermogen van de regering om hem uit geleverd te krijgen uit de VAE, pleiten voor een uitspraak van deze rechtbank dat hij tot zijn veroordeling op 23 februari 2024 in de Verenigde Staten moet blijven.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie