Timo Bult Timo Bult
19/07/2019 10:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2019 10:04

Binance Launchpad past voorwaarden vasthouden Binance Coin (BNB) aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO Changpeng Zhao: Binance Cloud komt eraan

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance heeft een aantal aanpassingen aangebracht aan de voorwaarden van Binance Launchpad, het Initial Exchange Offering (IEO)-platform van het bedrijf. Zo wordt de periode waarin investeerders Binance Coin (BNB) in hun wallet moeten hebben staan stapsgewijs verlengd.
Op Binance Launpad kunnen beginnende crypto- en blockchain-projecten hun cryptocurrency aan de man brengen. Zo kunnen zij investeringen ophalen maar ook meer naamsbekendheid genereren. IEO’s zijn een alternatief voor Initial Coin Offerings (ICO)Volgens velen is dit een veiligere manier om dergelijke verkoopsrondes te houden aangezien Binance deze projecten grondig screent voordat zij mee mogen doen.
Om mee te kunnen doen aan IEO’s op Binance Launchpad moeten geïnteresseerde investeerders BNB in hun wallet hebben staan. Op basis van de hoeveelheid BNB krijgen zij namelijk loten. Hoe meer loten, hoe groter de kans dat je mee mag doen aan een IEO.
Binance kijkt hiervoor naar de balans van BNB in een wallet. Elke dag om 00:00 UTC wordt vastgesteld wat de balans is waarna het gemiddelde wordt berekend nadat de vastgestelde periode is afgelopen.
Deze periode zal tijdens de eerstvolgende IEO, wat de zevende IEO ooit is op het platform, zeven dagen duren. Echter gaat Binance Launchpad deze periode stapsgewijs verlengen.
Zo zal de periode voor de achtste IEO 15 dagen zijn en voor de negende 30 dagen. Na deze verlenging zal de periode niet meer worden verlengd. Hiermee blijft de periode waarin investeerders BNB vast moeten houden op 30 dagen staan.
Een andere aanpassing is dat deze periode nu op een onbepaald moment van start kan gaan. De periode kan daardoor al beginnen voordat een IEO wordt aangekondigd. Op de website schrijft Binance Launchpad:

In de toekomst kan de periode voor het vasthouden van BNB al van start gaan voordat een Launchpad-project wordt aangekondigd. Als bijvoorbeeld het 8ste Launchpad-project aanvankelijk werd aangekondigd op 7 augustus waarbij de laatste BNB-holdingdatum op 13 augustus is vastgelegd, zou dat betekenen dat de periode voor het vasthouden van BNB al op 30 juli van start is gegaan.

Hiermee hoopt Binance gebruikers te stimuleren zoveel mogelijk BNB in hun wallet te laten stoppen en deze vast te houden. Het aantal loten dat iemand vervolgens ontvangt op basis van het BNB-saldo staat hieronder aangegeven:

Gemiddelde BNB-balans Aantal loten
50 ≤ X < 100 5
100 ≤ X < 150 10
150 ≤ X < 200 15
200 ≤ X < 250 20
X ≥ 250 25

 
Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie