Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2019 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2019 12:30

Binance meldt hoogste handelsvolume ooit, maar het veroorzaakte zware lag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance meldt hoogste handelsvolume ooit, maar het veroorzaakte zware lag

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, ondervond gisterenavond op 22 mei plotseling zware lag. Dit resulteerde in dat gebruikers niet konden handelen in cryptocurrency. De lag zou veroorzaakt zijn door een extreem hoog handelsvolume.
Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, schrijft op Twitter dat het handelsvolume zelfs hoger lag dan tijdens de piek van 2017. Een goed probleem om te hebben, aldus CZ:


Althans een goed probleem voor Binance, want een aantal gebruikers heeft geklaagd op Twitter dat zij behoorlijk wat verloren hebben tijdens de lag. API gebruikers, mensen die handelen met behulp van speciale software en bots, hadden blijkbaar geen last van de lag. Daarentegen hadden reguliere handelaren er enkele uren last van waardoor zij bijvoorbeeld bepaalde trades niet konden annuleren.
https://twitter.com/Crypt0poly/status/1131228840133570561
Zo hebben een aantal gebruikers op Twitter geschreven dat zij hierdoor duizenden dollars hebben verloren:


Het is onwaarschijnlijk dat zij hiervoor gecompenseerd zullen worden. Inmiddels zou alles op Binance weer naar behoren moeten werken:
https://twitter.com/cz_binance/status/1131254609643630592
Waarom er plotseling zo’n hoog handelsvolume op Binance ontstond is nog niet helemaal duidelijk. Op het moment van schrijven is er een dip in de koersen van cryptocurrencies te zien. Bitcoin (BTC) en altcoins als ethereum (ETH) tonen een neerwaartse trend vandaag. Er gaan daarnaast geruchten rond dat een ‘altcoin seizoen’ aanstaande is:
https://twitter.com/rallyqt/status/1131228748823650304
Een paar weken geleden werd Binance gehackt en werd er ruim 7.000 bitcoins buitgemaakt. CZ kwam in opspraak nadat hij op Twitter suggereerde om een (vrijwel onmogelijke) reorganisatie van de bitcoin blockchain uit te voeren. Hij nam dat later weer terug en verontschuldigde zich ervoor.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie