Timo Bult Timo Bult
16/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2019 06:00

Binance nieuws kan 'crypto winter' veroorzaken, zegt analist

Het nieuws dat cryptocurrency exchange Binance Amerikaanse klanten gaat weren zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor veel altcoins. De analist Alex Krüger waarschuwt dan ook voor een heuse ‘crypto winter’.
Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van handelsvolume, gaat Amerikanen weren van Binance.com. Dit kondigde de exchange gisteren aan op haar website. Als gevolg kunnen gebruikers in de Verenigde Staten en Amerikaanse staatsburgers geen gebruik meer maken van het platform.
Binance is een exchange waar een zeer grote variatie aan altcoins beschikbaar is. Ruim 490 altcoins kunnen er gekocht en verkocht worden. Door de recente aankondiging zouden Amerikanen een groot deel van deze altcoins niet meer kunnen kopen of verkopen.
Naar verluidt maken Amerikanen 25% tot 30% van het totale verkeer op Binance uit. Zij zullen naar verwachting hun altcoins om gaan zetten in wel toegestane cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Dit zal volgens Krüger een altcoin winter gaan veroorzaken:


Binance is overigens wel van plan een Amerikaans platform te realiseren. Dit zal het in samenwerking met BAM Trading Services gaan ontwikkelen. Gezien de strenge wetgeving in de VS blijft het afwachten welke altcoins precies op dit nieuwe platform zullen verschijnen.
Wel is duidelijk dat dit er veel minder zullen zijn dan op het huidige Binance.com. Het is zelfs nog maar de vraag of Binance’ eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB), beschikbaar zal zijn. Sommigen classificeren de altcoin namelijk als een effect, waardoor het niet mag worden verhandeld in de VS.
Vlak na het nieuws reageerde de BNB koers negatief, maar de schade bleef grotendeels beperkt. Op het moment van schrijven stijgt Binance Coin zelfs weer, wat in overeenstemming is met het sentiment van de rest van de cryptomarkt.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie