Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Binance nieuws kan 'crypto winter' veroorzaken, zegt analist

Binance nieuws kan ‘crypto winter’ veroorzaken, zegt analist

Het nieuws dat cryptocurrency exchange Binance Amerikaanse klanten gaat weren zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor veel altcoins. De analist Alex Krüger waarschuwt dan ook voor een heuse ‘crypto winter’.

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van handelsvolume, gaat Amerikanen weren van Binance.com. Dit kondigde de exchange gisteren aan op haar website. Als gevolg kunnen gebruikers in de Verenigde Staten en Amerikaanse staatsburgers geen gebruik meer maken van het platform.

- Advertentie -

Binance is een exchange waar een zeer grote variatie aan altcoins beschikbaar is. Ruim 490 altcoins kunnen er gekocht en verkocht worden. Door de recente aankondiging zouden Amerikanen een groot deel van deze altcoins niet meer kunnen kopen of verkopen.

Naar verluidt maken Amerikanen 25% tot 30% van het totale verkeer op Binance uit. Zij zullen naar verwachting hun altcoins om gaan zetten in wel toegestane cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Dit zal volgens Krüger een altcoin winter gaan veroorzaken:

Binance is overigens wel van plan een Amerikaans platform te realiseren. Dit zal het in samenwerking met BAM Trading Services gaan ontwikkelen. Gezien de strenge wetgeving in de VS blijft het afwachten welke altcoins precies op dit nieuwe platform zullen verschijnen.

Wel is duidelijk dat dit er veel minder zullen zijn dan op het huidige Binance.com. Het is zelfs nog maar de vraag of Binance’ eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB), beschikbaar zal zijn. Sommigen classificeren de altcoin namelijk als een effect, waardoor het niet mag worden verhandeld in de VS.

Vlak na het nieuws reageerde de BNB koers negatief, maar de schade bleef grotendeels beperkt. Op het moment van schrijven stijgt Binance Coin zelfs weer, wat in overeenstemming is met het sentiment van de rest van de cryptomarkt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.149,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.214,88 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.219,37 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.247,62 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...