Max Duiker Max Duiker
04/12/2023 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 14:09

Binance schikking juist goed voor crypto, legt miljardair uit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance schikking juist goed voor crypto, legt miljardair uit

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Onlangs zorgde de schikking tussen Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, en de Amerikaanse autoriteiten voor flinke opschudding in de markt

Ook Mike Novogratz, CEO van cryptodienstverlener Galaxy Digital, doet zijn zegje over de schikking. Volgens de bekende miljardair is deze schikking zelfs een positieve ontwikkeling voor de crypto industrie

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Marktoptimisme niet verdwenen in crypto

Novogratz benadrukt het belang van samenwerking tussen cryptobedrijven en regelgevende instanties om een gezonde en duurzame groei van de industrie te bevorderen. Hij beschouwt de schikking als een teken van volwassenheid binnen de cryptosector en als een stap in de goede richting om het vertrouwen van investeerders en toezichthouders te herstellen.

Daarmee doelt Novogratz op de schikking van $4,3 miljard tussen Binance en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Een schikking waarbij veel controverse ter sprake kwam, wat de behandeling van de toezichthouders betrof.

De schikking tussen Binance en de toezichthouders zal volgens Novogratz een netto positief effect hebben op de gehele wereld van crypto. In een interview met Bloomberg benadrukt hij dat:

“Ik denk dat ze op veel manieren minder risico lopen. Mensen waren bezorgd over het omgaan met Binance. Er is nu veel minder om je zorgen over te maken,” aldus Novogratz.

Verder geeft hij aan dat een verstandige aanpak met bedrijven die “hun verantwoordelijkheden serieus nemen” van cruciaal belang blijft:

“Als je de lijst zou doornemen van TradFi-banken (traditionele financiële banken) die de afgelopen 24 maanden zijn gesanctioneerd of beboet door verschillende regelgevers, is het een schokkende lijst. Dus je bent niet op zoek naar nul fouten, anders zou er niemand zijn om mee in zee te gaan.”

Advertentie

Binance steelt geen crypto van klanten

De CEO van Galaxy Digital vindt niet dat men de schikking van Binance kan vergelijken met de val van FTX. Zo is in dit geval de activa van klanten niet gestolen of verhandeld:

“Het kwam neer op vrij ernstige schendingen van Know Your Customer (KYC)-protocollen, en ze hebben eraan gewerkt om ze te corrigeren, ze hebben hun boete betaald, en ze gaan verder,” aldus de CEO.

Tot slot is Novogratz ervan overtuigd dat de prijs van bitcoin (BTC) “aanzienlijk hoger gaat worden:”

“Er zijn veel goede ontwikkelingen gaande voor Bitcoin. We gaan een ETF krijgen. Er is veel anticipatie, en een deel daarvan is al in de prijs verwerkt.”

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie