Max Max
04/12/2023 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 14:09

Binance schikking juist goed voor crypto, legt miljardair uit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance schikking juist goed voor crypto, legt miljardair uit

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Onlangs zorgde de schikking tussen Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, en de Amerikaanse autoriteiten voor flinke opschudding in de markt

Ook Mike Novogratz, CEO van cryptodienstverlener Galaxy Digital, doet zijn zegje over de schikking. Volgens de bekende miljardair is deze schikking zelfs een positieve ontwikkeling voor de crypto industrie

Crypto kan oplossing bieden voor hoge transactiekosten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Marktoptimisme niet verdwenen in crypto

Novogratz benadrukt het belang van samenwerking tussen cryptobedrijven en regelgevende instanties om een gezonde en duurzame groei van de industrie te bevorderen. Hij beschouwt de schikking als een teken van volwassenheid binnen de cryptosector en als een stap in de goede richting om het vertrouwen van investeerders en toezichthouders te herstellen.

Daarmee doelt Novogratz op de schikking van $4,3 miljard tussen Binance en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Een schikking waarbij veel controverse ter sprake kwam, wat de behandeling van de toezichthouders betrof.

De schikking tussen Binance en de toezichthouders zal volgens Novogratz een netto positief effect hebben op de gehele wereld van crypto. In een interview met Bloomberg benadrukt hij dat:

“Ik denk dat ze op veel manieren minder risico lopen. Mensen waren bezorgd over het omgaan met Binance. Er is nu veel minder om je zorgen over te maken,” aldus Novogratz.

Verder geeft hij aan dat een verstandige aanpak met bedrijven die “hun verantwoordelijkheden serieus nemen” van cruciaal belang blijft:

“Als je de lijst zou doornemen van TradFi-banken (traditionele financiële banken) die de afgelopen 24 maanden zijn gesanctioneerd of beboet door verschillende regelgevers, is het een schokkende lijst. Dus je bent niet op zoek naar nul fouten, anders zou er niemand zijn om mee in zee te gaan.”

Advertentie

Binance steelt geen crypto van klanten

De CEO van Galaxy Digital vindt niet dat men de schikking van Binance kan vergelijken met de val van FTX. Zo is in dit geval de activa van klanten niet gestolen of verhandeld:

“Het kwam neer op vrij ernstige schendingen van Know Your Customer (KYC)-protocollen, en ze hebben eraan gewerkt om ze te corrigeren, ze hebben hun boete betaald, en ze gaan verder,” aldus de CEO.

Tot slot is Novogratz ervan overtuigd dat de prijs van bitcoin (BTC) “aanzienlijk hoger gaat worden:”

“Er zijn veel goede ontwikkelingen gaande voor Bitcoin. We gaan een ETF krijgen. Er is veel anticipatie, en een deel daarvan is al in de prijs verwerkt.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie