Max Max
02/12/2023 07:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2023 15:17

Binance en ex-CEO worden “absurd” behandeld door Amerikaanse overheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wending: Binance oprichter mag VS toch niet verlaten

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Arthur Hayes, de bekende medeoprichter van BitMEX, haalt uit naar de Amerikaanse overheid. Hij noemt de recente behandeling van Binance en voormalig CEO Changpeng Zhao (CZ) door de Amerikaanse autoriteiten buitengewoon absurd.

Hayes, zelf eerder veroordeeld door Amerikaanse autoriteiten, uitte onlangs zijn ongenoegen over de ‘zware hand’ waarmee de regelgevers optreden.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Oneerlijke behandeling in de crypto wereld

Hayes noemt de situatie omtrent CZ en Binance “absurd”. Binance en ex-CEO Changpeng Zhao (CZ) werden onlangs veroordeeld door het Amerikaanse ministerie van Justitie . Binance betaalde een boete van $4,3 miljard en CZ moest opstappen als CEO. De voormalig CEO mag de VS momenteel niet verlaten.

Hayes sprak zijn bezorgdheid uit over de behandeling van Binance en CZ, de oprichter van een van ’s werelds grootste cryptobeurzen, in een blogartikel.

Hayes, die zelf het middelpunt was van een juridisch geschil met de Amerikaanse autoriteiten, lijkt solidair te zijn met CZ en Binance. Zelf trad hij in 2020 af als CEO van BitMEX nadat de Amerikaanse toezichthouder de beurs had aangeklaagd. BitMEX hield volgens de autoriteiten zich niet aan de regels en had onvoldoende AML- en KYC-procedures had geïmplementeerd.

Advertentie

Dreigement op de cryptorevolutie

De oprichter van BitMEX merkt op dat de benadering van de Verenigde Staten onacceptabel is, gezien de getroffen sancties voor CZ. Zo is de ex-CEO van Binance verplicht in de Verenigde Staten te blijven tot zijn veroordeling in februari van volgend jaar.

In februari 2022 moest Hayes zelf ook een boete betalen, namelijk van $10 miljoen voor het schenden van de Bank Secrecy Act. Daarnaast werd hem een straf van zes maanden huisarrest en een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd.

Hayes stelt dat de behandeling van CZ en Binance duidt op weerstand tegen decentralisatie en de blockchain-revolutie, die volgens hem direct de macht van de staat uitdagen. “De staat bevordert centralisatie, en samenwerking wordt afgedwongen door middel van dreigementen met geweld,” laat hij in het blogartikel weten.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie