Max Duiker Max Duiker
02/12/2023 07:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2023 15:17

Binance en ex-CEO worden “absurd” behandeld door Amerikaanse overheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wending: Binance oprichter mag VS toch niet verlaten

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Arthur Hayes, de bekende medeoprichter van BitMEX, haalt uit naar de Amerikaanse overheid. Hij noemt de recente behandeling van Binance en voormalig CEO Changpeng Zhao (CZ) door de Amerikaanse autoriteiten buitengewoon absurd.

Hayes, zelf eerder veroordeeld door Amerikaanse autoriteiten, uitte onlangs zijn ongenoegen over de ‘zware hand’ waarmee de regelgevers optreden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Oneerlijke behandeling in de crypto wereld

Hayes noemt de situatie omtrent CZ en Binance “absurd”. Binance en ex-CEO Changpeng Zhao (CZ) werden onlangs veroordeeld door het Amerikaanse ministerie van Justitie . Binance betaalde een boete van $4,3 miljard en CZ moest opstappen als CEO. De voormalig CEO mag de VS momenteel niet verlaten.

Hayes sprak zijn bezorgdheid uit over de behandeling van Binance en CZ, de oprichter van een van ’s werelds grootste cryptobeurzen, in een blogartikel.

Hayes, die zelf het middelpunt was van een juridisch geschil met de Amerikaanse autoriteiten, lijkt solidair te zijn met CZ en Binance. Zelf trad hij in 2020 af als CEO van BitMEX nadat de Amerikaanse toezichthouder de beurs had aangeklaagd. BitMEX hield volgens de autoriteiten zich niet aan de regels en had onvoldoende AML- en KYC-procedures had geïmplementeerd.

Advertentie

Dreigement op de cryptorevolutie

De oprichter van BitMEX merkt op dat de benadering van de Verenigde Staten onacceptabel is, gezien de getroffen sancties voor CZ. Zo is de ex-CEO van Binance verplicht in de Verenigde Staten te blijven tot zijn veroordeling in februari van volgend jaar.

In februari 2022 moest Hayes zelf ook een boete betalen, namelijk van $10 miljoen voor het schenden van de Bank Secrecy Act. Daarnaast werd hem een straf van zes maanden huisarrest en een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd.

Hayes stelt dat de behandeling van CZ en Binance duidt op weerstand tegen decentralisatie en de blockchain-revolutie, die volgens hem direct de macht van de staat uitdagen. “De staat bevordert centralisatie, en samenwerking wordt afgedwongen door middel van dreigementen met geweld,” laat hij in het blogartikel weten.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie