Sander van Rijn Sander van Rijn
17/08/2023 09:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 09:13

Bitcoin beurs Binance sluit na slechts 1,5 jaar zijn betalingsdienst

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance Connect, de betalingsdienst van de grootste crypto exchange ter wereld, heeft gisteren de deuren gesloten. Na een periode van bijna 1,5 jaar is Binance genoodzaakt om zijn fiat-naar-crypto betaaldienst uit te schakelen.

Uit een bericht op X (voorheen Twitter) van de gedecentraliseerde handelsbeurs (DEX) Biswap valt op te maken dat Binance een moeilijke beslissing heeft moeten nemen. Het DEX platform, dat draait op de BNB Smart Chain, meldt dat Binance deze keuze heeft moeten maken omdat de ondersteunende dienst voor kaartbetalingen is stopgezet.

Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet

Fiat-naar-crypto betaaldienst Binance Connect

Binance Connect, ook wel Bifinity genoemd, was opgezet om betalingen tussen fiatgeld en crypto te vergemakkelijken. Het oorspronkelijke doel van deze on-ramp betaaldienst was om een schakel te worden tussen Binance en andere blockchain gebaseerde platformen.

Via een on-ramp betalingsplatform kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen met hun lokale valuta’s en direct laten overmaken naar hun eigen digitale portemonnee. Bij de lancering van Binance Connect in maart 2022 accepteerde het platform 50 verschillende cryptocurrencies. Tevens was het via het betalingsplatform mogelijk om cryptocurrencies aan te schaffen via betaalkaarten, waaronder Visa en Mastercard. Een woordvoerder van Binance meldt het volgende:

“Bij Binance herzien we periodiek onze producten en diensten om ervoor te zorgen dat onze middelen gericht blijven op kerninspanningen die in lijn zijn met onze langetermijnstrategie. In de afgelopen zes jaar is Binance uitgegroeid van een exchange naar een wereldwijd blockchain ecosysteem met meerdere business lines. We passen onze bedrijfsaanpak consequent aan in reactie op de veranderende behoeften van de markt en gebruikers.”

Advertentie

Binance vertrekt uit Nederland

De problemen voor Binance stapelen zich op. Vorig jaar kreeg Binance een flinke boete uitgedeeld van 3,3 miljoen euro door de Nederlandsche Bank (DNB). De boete werd opgelegd omdat het digitale handelsplatform niet geregistreerd was bij DNB.

Inmiddels heeft Binance aankondigd uit Nederland te vertrekken. Binance heeft Nederlandse klanten opgeroepen om vóór vandaag 17 augustus hun cryptomunten van het platform af te halen. Lukt dit niet, dan worden de cryptocurrencies, die na de 17e nog op Binance staan, automatisch omgezet naar de stablecoin Tether (USDT). De waarde van het omgewisselde bedrag naar USDT kan dan alsnog naar een andere wallet worden verstuurd.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie