Erik Juffermans Erik Juffermans
15/08/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2023 18:30

Laatste kans voor Nederlanders: haal nu je crypto van Binance af

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Op 16 juni kondigde Binance, de grootste crypto beurs ter wereld, aan dat het uit Nederland vertrekt. Het was de crypto exchange niet gelukt om de nodige vergunning te verkrijgen om klanten in Nederland te mogen blijven bedienen. De exchange roept Nederlandse klanten momenteel op om zo snel mogelijk hun crypto van het platform te halen. Dat moet vóór 17 augustus gebeuren om precies te zijn. Hierna is dit niet meer mogelijk. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto exchange Binance vertrekt uit Nederland

Klanten hebben dus nog slechts twee dagen om hun crypto van Binance af te halen. Als je klant bent van het handelsplatform, dan heb je vast wel de talloze mailtjes al voorbij zien komen. De tijd begint echter te dringen en dan kan een herinnering helpen. Vanaf donderdag is het namelijk niet meer mogelijk om je crypto op te nemen. 

Mogelijk ben je nog geen klant bij een andere exchange waar je je crypto kwijt kan. Daar helpt Binance je graag bij. Zodra je inlogt op Binance krijg je meteen de mogelijkheid om je crypto naar Coinmerce over te plaatsen. Dit proces is gratis en in een paar minuten gepiept. Heb je nog assets op Binance staan, dan raden we je aan dit zo snel mogelijk te doen.

Niet alles kwijt als je je crypto vergeet

Als het je toch niet lukt om op tijd je crypto van Binance te halen, dan worden op 17 augustus al je assets omgezet in de stablecoin tether (USDT). Binance is gedwongen dit te doen vanwege het vertrek uit Nederland. Vervolgens krijgen alle klanten een ‘contractuele claim’ die correspondeert met hun assets op Binance van vóór 17 augustus. Na de 17e kunnen klanten na het inloggen enkel nog hun claim ‘redeemen’ op het platform.

Binance zal op donderdag een e-mail versturen naar alle Nederlandse klanten waarin duidelijk staat uitgelegd hoe dit ‘redeemen’ werkt. Dit zal waarschijnlijk een simpel proces zijn waarbij klanten hun assets (omgezet in USDT) naar een andere wallet kunnen sturen. Toch raden wij aan om voor donderdag even de tijd te nemen en je assets zelf naar een andere wallet te sturen of om deze over te laten zetten naar Coinmerce.

Ook Bitvavo springt klanten van Binance in de bres. Nieuwe gebruikers krijgen een welkomstbonus van €10,- cadeau wanneer zij via deze link een account aanmaken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie