Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
24/09/2022 12:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2022 12:50

Bitcoin beurs Coinbase aangeklaagd voor $350 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Foto: askarim/Shutterstock

Wederom is Coinbase, de grootste cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten, in het crypto nieuws: de exchange is getroffen door een nieuwe miljoenenrechtszaak.

Coinbase zou in veel van zijn producten gebruik maken van technologie die gepatenteerd is door een ander softwarebedrijf. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Opnieuw een Coinbase rechtszaak

Het bedrijf wordt beschuldigd van patentschending voor een aantal van zijn diensten, waarvoor de aanklager $350 miljoen schadevergoeding eist.

Volgens het rapport wordt de rechtszaak aangespannen door het op blockchain gebaseerde fintech-softwarebedrijf Veritaseum Capital LLC. De rechtszaak is aangespannen in de federale rechtbank van Delaware.

Het softwarebedrijf beweert dat Coinbase inbreuk maakte op een patent dat in december 2021 door het US Patent and Trademark Office aan oprichter Reggie Middleton werd toegekend.

Middleton en Veritaseum betaalden meer dan $9 miljoen om te schikken met SEC aanklachten. Deze aanklachten gingen om een “frauduleuze regeling” om Veritaseum (VERI) tokens te verkopen in 2017 en 2018. Veritaseum en Middleton beweerden in 2019 dat VERI tokens geen effecten zijn en ontkenden dat er frauduleuze verklaringen waren afgelegd.

Veritaseum stelt dat verschillende Coinbase-diensten, waaronder blockchaininfrastructuur, inbreuk maakten op het blockchain patent. Het bedrijf eist een schadevergoeding van $350 miljoen.

Coinbase werkte blijkbaar “niet mee” met Veritasium toen deze probeerde de zaak buiten de rechtbank om te regelen, aldus advocaat Carl Brundidge van Brundidge Stanger.

“Verweerder maakt, gebruikt, verkoopt en/of ondersteunt inbreukmakende producten en diensten op de platforms Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum en Solana, evenals NFT’s voor zijn producten en aanbiedingen die bovenop de genoemde platforms draaien en deze faciliteren,” 

De datum voor de rechtszitting werd niet bekendgemaakt in het rapport. Coinbase heeft bij het indienen van dit rapport nog geen commentaar gegeven op de zaak.

Advertentie

De geschiedenis herhaalt zich

Hoewel tegenstanders in deze zaak, hebben Coinbase en Veritasium naast hun technologieën nog iets met elkaar gemeen. Ze hebben allebei een geschiedenis van effecten geschillen met de Securities and Exchange Commission (SEC). 

Coinbase is in de loop der jaren geconfronteerd met verschillende rechtszaken van personen, entiteiten en toezichthouders vanwege claims over de bedrijfsvoering. In juli startte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek naar het bedrijf. De SEC wilde uitzoeken of Coinbase ongeregistreerde effecten aanbood aan beleggers in het land. 

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie