Crypto-investeerders klagen Coinbase aan wegens slechte beveiliging

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/rarrarorro

Slachtoffer zijn van een hack is nooit leuk, en al helemaal niet als er geld mee gemoeid gaat. Dat is precies wat sommige klanten van Coinbase is overkomen. Een groep van meer dan 100 klanten van de exchange heeft besloten om het bedrijf aan te klagen op grond van slechte beveiliging.

Coinbase is niet veilig genoeg

In de aanklacht is te lezen dat de accounts van sommige gebruikers zijn gehackt, en dat dit komt door een gebrekkige beveiliging. Vervolgens liet Coinbase klanten in bepaalde gevallen niet bij hun accounts komen. Dat duurde soms wel erg lang.

Na één vermeende hack in 2019 duurde het zo’n zes maanden voordat de klant het account weer kon gebruiken. In andere gevallen bleven de accounts zelf permanent onbruikbaar. Nu is de markt voor cryptocurrencies nogal volatiel, daarom is toegang tot je account enorm belangrijk.

Tegelijkertijd claimt Coinbase in zijn marketing dat het marktleider is dankzij beveiligingsstandaarden van topniveau, en dus dat klanten kunnen vertrouwen op het bedrijf. De aanklagers zijn van mening dat het handelsplatform deze verwachtingen niet waarmaakt, omdat de problemen zich anders niet hadden voorgedaan.

Rechtszaak met de SEC

Opmerkelijk is dat de aanklacht ook ingaat op dat Coinbase effecten aan zou bieden op het platform. Dat is iets waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich ook al over buigt. Of dit ook daadwerkelijk zo is moet nog blijken, daarom is het opmerkelijk dat het überhaupt praktisch als een feit wordt gebruikt.

Het gaat om een ‘class-action’ zaak. Dat betekent dat gedupeerden zich aan kunnen melden om een schadevergoeding van Coinbase te krijgen. Mocht de zaak worden gewonnen, dan wordt het bedrag dat Coinbase moet betalen verdeeld over de slachtoffers die zich hebben gemeld. Toen de aanklacht werd ingediend vertegenwoordigde deze al meer dan 100 mensen, maar dit kan dus nog meer worden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie