Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2021 06:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 06:20

Bitcoin (BTC) beurs Binance neemt voormalig belastingdienstfunctionaris aan voor anti-witwasinspanningen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) beurs Binance neemt voormalig belastingdienstfunctionaris aan voor anti-witwasinspanningen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, kondigt op 18 augustus via een artikel op Bloomberg aan dat bedrijf Greg Monohan, een voormalig opsporingsambtenaar, in dienst heeft genomen.

Monohan was een voorheen een cybercrime expert bij de Internal Revenue Service (IRS), de Amerikaanse belastingdienst. Hij was maar liefst 20 jaar in dienst bij de IRS. Nu wordt hij aangesteld als de nieuwe “global money laundering reporting officer.”

Oftewel hij wordt hoofd van de afdeling die zich richt op anti-witwaspraktijken. Tevens wil hij zich inspannen op andere compliance maatregelen en de banden met regelgevende instanties versterken, aldus Monohan:

“Mijn inspanningen zullen gericht zijn op het uitbreiden van Binance’s internationale anti-witwas- en onderzoeksprogramma’s, evenals het versterken van de relaties van de organisatie met regelgevende en wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.”

De reden hiervoor is dat Binance de laatste tijd onder vuur ligt. De bitcoin (BTC) beurs ontving afgelopen zomer meerdere waarschuwingen van toezichthouders en andere regelgevende instanties. Gisteren ontving Binance zelfs nog een waarschuwing van De Nederlandsche Bank (DNB).

Crypto-bedrijven moeten namelijk sinds vorig jaar in Nederland registreren bij de DNB, maar dat heeft Binance vooralsnog niet gedaan. Binance heeft inmiddels laten weten dat het bedrijf een aanvraag zal indienen bij de DNB voor een vergunning.

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, zegt Monohan een “schat van ervaring omtrent anti-witwaspraktijken en opsporing” naar Binance brengt. CZ sprak gisteren nog met Bloomberg over regelgeving in de wereld van cryptocurrencies:

De crypto community was onlangs nog verbaasd over het vertrek van Brian Brooks als CEO van Binance.US, de Amerikaanse tak van het bedrijf. Hij was daarvoor de acting comptroller of the currency, toezichthouder op nationale banken in de VS. Binance maakte gisteren bekend dat CFO Joshua Sroge tijdelijk het stokje overneemt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie