Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2021 17:04

Bitcoin (BTC) beurs Coinbase wil $1,5 miljard ophalen, ontkent dat directie aandelen dumpt na SEC dreiging

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) beurs Coinbase wil $1,5 miljard ophalen, ontkent dat directie aandelen dumpt na SEC dreiging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de enorme beursgenoteerde Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om maar liefst $1,5 miljard op te halen in een financieringsronde. Dat kondigt de populaire bitcoin (BTC) beurs op 13 september aan middels een persbericht.

Coinbase wil het bedrag ophalen bij investeerders met de verkoop van bedrijfsobligaties. Hiermee wil het bedrijf zijn balans versterken. Daarnaast wil Coinbase de opbrengsten gebruiken voor “algemene bedrijfsdoeleinden,” waaronder productontwikkeling. Ook worden de opbrengsten wellicht gebruikt voor de potentiele acquisitie van andere bedrijven, producten of technologieën, aldus het persbericht.

Onlangs kwam naar buiten dat Coinbase een zogeheten “Wells Notice” had ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC). Het is de reguliere wijze van een Amerikaanse toezichthouder om mee te delen dat de instantie wellicht van plan is om een bedrijf aan te klagen. De aanklacht zou gaan over een nieuwe lening dienst van Coinbase die nog niet is gelanceerd.

Momenteel gaan er echter geruchten rond dat leidinggevenden van het bedrijf massaal COIN aandelen hebben gedumpt na het bericht van de SEC. In een persbericht op 12 september ontkent Coinbase dit. Het bedrijf zegt dat deze directieleden lang voor de Wells Notice al plannen hadden gemaakt voor de verkoop, namelijk op 1 juni.

“Zoals opgemerkt in de SEC-aanvragen, maakten deze verkopen deel uit van vooraf goedgekeurde en vooraf geplande 10b5-1-plannen die waren opgezet door leden van het directieteam en de raad van bestuur van Coinbase. Dit soort plannen zijn heel gebruikelijk voor insiders van beursgenoteerde bedrijven en zijn ontworpen om te voorkomen dat individuen hun eigen beslissingen nemen over de timing van aandelenverkopen met de bedoeling om handel met voorkennis te voorkomen.”

In april, kort na de beursgang van Coinbase, beweerden mensen als Peter Schiff ook al dat Coinbase leidinggevenden hun aandelen aan het dumpen waren. Daar was ook niets van waar, zegt Coinbase. Desondanks blijft de COIN prijs sinds notering dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie