Timo Bult Timo Bult
20/09/2021 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2021 13:13

Bitcoin (BTC) en crypto adoptie in India versnelt, stijging van meer dan 2.000% vanuit kleine steden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) en crypto adoptie in India versnelt, stijging van meer dan 2.000% vanuit kleine steden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In India melden steeds meer inwoners van kleinere steden zich aan bij crypto exchanges. Het duidt mogelijk op een bredere adoptie in het land, met crypto exchange WazirX dat een stijging van meer dan 2.000% meldt vanuit kleinere steden. Dat blijkt uit een artikel van de Economic Times.

Als land komt India regelmatig in het crypto-nieuws door de aanvankelijk strenge regelgeving omtrent crypto. De wettelijke status van crypto is al enige tijd onzeker in India en de afgelopen tijd kwam regelmatig naar buiten dat het land op het punt stond een totaal verbod in te voeren. Onlangs werd duidelijk dat een algeheel verbod gelukkig geen realiteit zal worden.

De grootste crypto exchange van het land, WazirX, werd in 2019 overgenomen door Binance. Sindsdien is het platform hard gegroeid. De groei lijkt opvallend genoeg vooral uit kleinere steden in India te komen. Zo meldt WazirX:

“In feite hebben tier-2- en tier-3-steden bijna 55 procent van de totale gebruikersaanmeldingen op WazirX in 2021 gegenereerd, waardoor ze tier-1-steden hebben ingehaald. Dit markeert een aanmeldingsgroei van 2.375 procent,”

BuyUcoin, een andere Indiase exchange, meldt vergelijkbare ontwikkelingen. Bhopal, de 16e grootste stad van het land, zag dit jaar een toename van nieuwe aanmeldingen van maar liefst 100%. De adoptie van crypto in het land lijkt dus langzaam om zich heen te grijpen.

Onlangs kwam WazirX nog negatief in het nieuws. Het zou namelijk niet genoeg hebben gedaan tegen verdachte transacties. De beschuldiging gaat over een crypto-transacties van maar liefst Rs. 27,91 miljard, of $382 miljoen. Het bedrag zou naar verluidt boven water zijn gekomen tijdens een onderzoek naar witwaspraktijken omtrent illegale Chinese online casino’s. Door de situatie zakte de WRX koers, de native token van het platform, even hard onderuit.

Moederbedrijf Binance zit tevens in zwaar weer. Verschillende toezichthouders wereldwijd tikten de exchange op de vingers voor het niet hebben van de juiste registraties. Inmiddels is de exchange hard bezig om op compliance te focussen. Zo nam Binance onlangs nog een voormalig dark-web specialist van Europol aan. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie