Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven als Binance, BitMEX, Block.one en TRON aangeklaagd

Er zijn bij de rechtbank van New York elf nieuwe aanklachten ingediend tegen 42 beklaagden van cryptocurrency-gerelateerde bedrijven. Dat meldt Offshore Alert, een nieuwsdienst voor financiële criminaliteit, op 4 april.

Onder de beklaagden staan bekende bedrijven als grote cryptocurrency-exchanges en -uitgevers. Het gaat om de volgende exchanges: Binance, Bibox, KuCoin, BitMEX en het moederbedrijf HDR Global Trading Limited. De volgende cryptocurrency-uitgevers worden aangeklaagd: Block.one, TRON Foundation, Quantstamp, Kyber Network, Civic Technologies, Bancor en Status.

In de aanklachten worden beide soorten bedrijven beschuldigd van het verkopen van zogeheten securities (effecten) zonder vergunning. Tevens zouden de bedrijven zich schuldig gemaakt hebben aan marktmanipulatie.

De volgende tokens zijn erbij betrokken: TRON (TRX), EOS (EOS), Bibox Token (BIX), Icon (ICX), Bancor (BNT), Status (SNT), Quantstamp (QSP), Kyber Network (KNC), Funfair (FUN), OmiseGO (OMG), ETHLend (LEND), Aelf (ELF), TomoChain (TOMO) and Civic (CVC).

Tijdens de initial coin offerings (ICO’s), de oorspronkelijke verkoop van deze tokens, werden volgens de aanklachten moedwillig informatie achtergehouden waaruit zou blijken dat deze tokens securities zijn. Deze informatie zou pas vrijgegeven zijn lang na de verkoop.

In de aanklachten worden een aantal bekende namen van prominente figuren uit de crypto-industrie opgenoemd als Arthur Hayes, Changpeng Zhao, Brendan Blumer, Dan Larimer en Vinny Lingham. De aanklachten zijn ingediend door Roche Freedman, hetzelfde advocatenkantoor dat Dave Kleiman bijstaat in de zaak tegen Craig “Faketoshi” Wright.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe deze zaken zullen verlopen. Een aantal van deze bedrijven staan buiten de Verenigde Staten geregistreerd, waar de rechtbank van New York geen jurisdictie heeft. Tevens worden de meeste rechtszaken momenteel uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus.

Ripple zit al langer in een rechtszaak verwikkeld omtrent een dergelijke aanklacht met betrekking tot XRP (XRP) en de kwestie of het een security is of niet onder Amerikaanse wetgeving.

Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€37.583,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
€37.920,30 Kopen
2
Litebit
€37.934,80 Kopen
3
SATOS
€38.253,40 Kopen
Meer nieuws

Timo’s take: Ethereum (ETH) in de problemen, kunnen Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) nu toeslaan?

Ethereum (ETH) was het allereerste smart contract-platform van de cryptomarkt. Nog altijd is de moeder der aller altcoins de grootste altcoin op de markt....

Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om naar de beurs te stappen. In december diende het bedrijf hiervoor een zogeheten S-1 aanvraag...

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins mogelijk onderdeel van nieuw Grayscale-fonds

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale is van plan zijn altcoin-fondsen verder uit te breiden! Dit blijkt uit een recente persaankondiging van het bedrijf waaruit blijkt...

Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence – Deze altcoin kan als enige stijgen

Gistermiddag zette bitcoin (BTC) opnieuw de daling in nadat de koers door een belangrijke Moving Average (MA) zakte. BTC zakte uiteindelijk meer dan 10% in...

Groot investeringsfonds verkoopt $750 miljoen aan bitcoin (BTC) en stopt het in deze altcoins

FD7 Ventures, een cryptocurrency-fonds uit Dubai, gaat de komende maand maar liefst $750 miljoen aan bitcoin (BTC) verkopen om in Cardano (ADA) en Polkadot...

JPMorgan adviseert klanten 1% in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren

JPMorgan Chase, de grootste investeringsbank van de Verenigde Staten, adviseert zijn klanten om 1% van hun portfolio in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren....