Home Nieuws Overheid en regulatie Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven als Binance, BitMEX, Block.one en TRON aangeklaagd

Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven als Binance, BitMEX, Block.one en TRON aangeklaagd

Er zijn bij de rechtbank van New York elf nieuwe aanklachten ingediend tegen 42 beklaagden van cryptocurrency-gerelateerde bedrijven. Dat meldt Offshore Alert, een nieuwsdienst voor financiële criminaliteit, op 4 april.

Onder de beklaagden staan bekende bedrijven als grote cryptocurrency-exchanges en -uitgevers. Het gaat om de volgende exchanges: Binance, Bibox, KuCoin, BitMEX en het moederbedrijf HDR Global Trading Limited. De volgende cryptocurrency-uitgevers worden aangeklaagd: Block.one, TRON Foundation, Quantstamp, Kyber Network, Civic Technologies, Bancor en Status.

- Advertentie -

In de aanklachten worden beide soorten bedrijven beschuldigd van het verkopen van zogeheten securities (effecten) zonder vergunning. Tevens zouden de bedrijven zich schuldig gemaakt hebben aan marktmanipulatie.

De volgende tokens zijn erbij betrokken: TRON (TRX), EOS (EOS), Bibox Token (BIX), Icon (ICX), Bancor (BNT), Status (SNT), Quantstamp (QSP), Kyber Network (KNC), Funfair (FUN), OmiseGO (OMG), ETHLend (LEND), Aelf (ELF), TomoChain (TOMO) and Civic (CVC).

Tijdens de initial coin offerings (ICO’s), de oorspronkelijke verkoop van deze tokens, werden volgens de aanklachten moedwillig informatie achtergehouden waaruit zou blijken dat deze tokens securities zijn. Deze informatie zou pas vrijgegeven zijn lang na de verkoop.

In de aanklachten worden een aantal bekende namen van prominente figuren uit de crypto-industrie opgenoemd als Arthur Hayes, Changpeng Zhao, Brendan Blumer, Dan Larimer en Vinny Lingham. De aanklachten zijn ingediend door Roche Freedman, hetzelfde advocatenkantoor dat Dave Kleiman bijstaat in de zaak tegen Craig “Faketoshi” Wright.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe deze zaken zullen verlopen. Een aantal van deze bedrijven staan buiten de Verenigde Staten geregistreerd, waar de rechtbank van New York geen jurisdictie heeft. Tevens worden de meeste rechtszaken momenteel uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus.

Ripple zit al langer in een rechtszaak verwikkeld omtrent een dergelijke aanklacht met betrekking tot XRP (XRP) en de kwestie of het een security is of niet onder Amerikaanse wetgeving.

Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.098,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.160,48 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.163,59 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.175,11 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.