Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
29/09/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2020 11:09

Bitcoin (BTC) exchange Binance kondigt nieuw stabelcoin systeem aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance kondigt nieuw stabelcoin systeem aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency exchange Binance kondigde onlangs een nieuw gedecentraliseerd stablecoin systeem aan wat Venus zal gaan heten. Het systeem is gebouwd op de blockchain van Binance (Binance Smart Chain) en zal de nieuwe cryptocurrency VAI ondersteunen. VAI wordt ondersteund door verschillende BEP-20 tokens (Binance standard tokens) en zal een mix worden tussen Compound en MakerDAO, aldus de CEO van Binance, Changpeng Zhao.
“VAI wordt gemint door hetzelfde onderpand dat aan het protocol wordt geleverd. Gebruikers kunnen tot 50% van de resterende onderpandwaarde die ze hebben op het protocol lenen van hun vTokens om VAI te minten”, aldus Binance. “Het onderpand dat aan Venus wordt verstrekt, wordt vertegenwoordigd door vTokens (zoals vBTC), waarmee gebruikers het onderliggende onderpand kunnen aflossen en ertegen kunnen lenen.”
Gebruikers van het Venus protocol kunnen vanaf dinsdag hun eigen Binance coin (BNB), Binance stablecoin (BUSD) of Swipe (SXP) tokens gebruiken om Venus (XVS) tokens mee te farmen. Binance list binnenkort XVS binnen zijn Innovation Zone, op 6 oktober is de coin beschikbaar voor algemene trading. De token kan geruild worden onder de volgende koersen XVS/BTC, XVS/BUSD en XVS/USDT.
Het protocol is ontworpen door Swipe Wallet, dat eerder dit jaar een deal maakte met Binance voor een onbekend bedrag. De reden dat Binance de samenwerking wilde was voornamelijk om bepaalde obstakels te kunnen tackelen die optreden bij bijvoorbeeld de blockchain van Ethereum (ETH) zoals verstopping van de blockchain en hoge transactie fees.
Het project werd eind augustus aangekondigd en werd door Binance de regionale versie van Libra genoemd.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie