Timo Bult Timo Bult
07/07/2020 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2020 14:50

Bitcoin (BTC) exchange Binance neemt debetkaartprovider Swipe over ter stimulering adoptie crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance neemt debetkaartprovider Stripe over ter stimulering adoptie crypto

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, Binance, heeft weer een stap gezet in zijn missie om zijn voetafdruk in de opkomende sector te vergroten. Vandaag kondigde Binance namelijk aan dat het de Visa crypto-debetkaartprovider Swipe heeft overgenomen.
In de officiële aankondiging valt te lezen dat het “’t toonaangevende multi-asset digitale wallet en Visa-debetkaartplatform waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen, converteren en uitgeven” heeft overgenomen voor een niet bekendgemaakt bedrag:

De twee bedrijven zullen samenwerken om de acceptatie van cryptocurrencies verder te mainstreamen door de kloof tussen fiat en digitale activa te overbruggen, met name betalingen en aankopen in cryptocurrency via traditionele financiële systemen.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, voegt hieraan toe:

Om onze missie te bereiken om crypto toegankelijker te maken voor de massa, zijn off-ramps ook een belangrijk onderdeel. Door gebruikers de mogelijkheid te geven om crypto direct te converteren en uit te geven terwijl verkopers nog steeds naadloos fiat kunnen accepteren, zal dit de crypto-ervaring voor iedereen veel beter maken,

Onderdeel van de samenwerking is dat Binance het token van Swipe, SPX, heeft genoteerd aan zijn exchange. De altcoin zag de afgelopen tijd een flinke stijging aangezien het gerucht al rondging dat de twee de samenwerking aan zouden gaan.
Swipe noteert op zijn beurt Binance’s native token, Binance coin (BNB) genaamd. Dit betekent dat houders van Stripe’s debetkaarten nu BNB direct om kunnen zetten in fiat en dus betalingen kunnen verrichten in winkels met de altcoin.
De debetkaarten zijn op dit moment verkrijgbaar in 31 landen waaronder de Europese Economische Ruimte en dus Nederland. De kaart zal binnenkort ook in Noord-Amerika en Azië gelanceerd gaan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie