Shane Kuijpers
08/07/2021 06:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2021 06:04

Bitcoin (BTC) exchange Binance neemt voormalig eToro-bestuurslid aan in reactie op problemen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance neemt voormalig eToro-bestuurslid aan in reactie op problemen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance heeft besloten om nieuw personeel aan te nemen. Dit is als gevolg van een strengere regelgeving in tal van landen, zoals het Verenigd Koninkrijk. De grootste cryptocurrency exchange ter wereld heeft met Jonathan Farnell de nieuwe Director of Compliance in huis gehaald. Farnell vervulde die functie eerder voor eToro.

In een blogpost kwam Binance met het nieuws naar buiten. Als Director of Compliance wordt het Farnell’s taak om te helpen bij het ontwikkelen van reguleringen van de producten en diensten van Binance, waaronder gereguleerde e-money en crypto-diensten. Zoals gezegd heeft hij daar dus al ervaring mee door een zelfde functie hiervoor bij eToro te bekleden. Bij dat handelsplatform, waar hij al bekend was met crypto, was hij ook bestuurslid.

Farnell zelf had het volgende te zeggen tijdens zijn aanstelling:

“Door gebruikers voorop te stellen, heeft Binance een cultuur die innovatie stimuleert en de creatie van game changing producten bevordert. Mijn inspanningen zullen erop gericht zijn Binance te helpen deze te ontwikkelen en verdere naleving van de regelgeving in Europa en de ontwikkeling van gereguleerde producten te stimuleren.”

Daarnaast spreekt hij van unieke uitdagingen die horen bij de crypto-industrie. Binnen Binance is het aan hem en zijn team om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en om gaten te dichten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance in de problemen?

Binance heeft momenteel te kampen met ernstig verscherpte regels in een hoop landen. Eind juni werd al bekend dat het Verenigd Koninkrijk achter Binance aan zat. De exchange kreeg een waarschuwing van de Financial Conduct Authority (FCA), waardoor ze al hun ongereguleerde crypto activiteiten stop hebben moeten zetten.

Hier stoppen de problemen omtrent Binance niet. Nadat eerder stortingen via iDeal al niet meer mogelijk waren, geldt vanaf vandaag voor SEPA-stortingen hetzelfde.

CZ, CEO van Binance, deed vandaag in een open brief een poging om alle ophef wat in te laten dimmen. Volgens hem is dit een onderdeel van de reis.

Advertentie

Altcoin op Binance kopen met iDeal of SEPA? Het kan nog!

Binance is een exchange die bekend staat om zijn enorme aanbod aan altcoins. Eerder schortte Binance ook al iDeal op. Het is dus jammer dat Nederlanders niet langer euro’s kunnen storten met iDeal of SEPA. Het is niet duidelijk voor hoelang dit nog zo zal zijn. Toch is er nog een optie om makkelijk altcoins te kopen op Binance.

Goedgekeurde Nederlandse exchanges als Bitvavo accepteren nog altijd iDeal en SEPA. Via deze exchanges kunnen gebruikers dus crypto kopen en deze naar Binance sturen om daar met op Binance genoteerde altcoins te handelen!

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie